Викладачі факультету комп’ютерних наук, математики, фізики та економіки долучились до роботи обласного семінару «Реалізація інформатичної освітньої галузі в Новій українській школі: досвід, перспективи»

17 травня 2023 року викладачі факультету комп’ютерних наук, математики, фізики та економіки долучились до роботи обласного семінару «Реалізація інформатичної освітньої галузі в Новій українській школі: досвід, перспективи», організованого Полтавською академією неперервної освіти ім. М.В. Остроградського.

З вітальний словом до учасників семінару звернувся кандидат педагогічних наук, директор Полтавської академії неперервної освіти ім. М.В. Остроградського Зелюк Віталій Володимирович.

Цікавим і ґрунтовним був виступ доктора педагогічних наук, професора, професора Київського університету імені Бориса Грінченка Морзе Наталії Вікторівни. Наталія Вікторівна окреслила основні підходи щодо формування ключових компетентностей учнів в рамках курсу Інформатики для 5-6 класів, а також представила нову модель інформаційно-цифрової компетентності.

Приклади міжтематичної та міжпредметної інтеграція в інформатиці у Новій українській школі навів доктор фізико-математичних наук, доцент, доцент Київського національного університету імені Тараса Шевченка Завадський Ігор Олександрович. Також Ігор Олександрович продемонстрував алгоритм роботи з інтерактивною ІТ-книгою для учнів 4-6 класів авторського колективу І. Завадський, О. Коршунова, В. Лапінський.

Підручник «Інформатика» для 6 класу авторського колективу Й. Ривкінд, Т. Лисенко, Л. Чернікова, В. Шакотько, який рекомендований МОН України до використання в закладах загальної середньої освіти, презентував кандидат педагогічних наук, викладач Обласного коледжу «Кременчуцька гуманітарно-технологічна академія імені А.С. Макаренка» Полтавської обласної ради Шакотько Віктор Васильович.

Про наскрізне використання навичок алгоритмізації в курсі інформатики НУШ (5-6 клас), а також про можливості платформи IZZI, розробленої для підтримки підручника «Інформатика» 6 клас авторського колективу О. Бондаренко, В. Ластовецький, О. Пилипчук, Є. Шестопалов, розповів вчитель інформатики Гаврилівської гімназії Хмельницької області, керівник МО з інформатики, вчитель-методист Пилипчук Олександр Павлович.

Креативно підсумувала результати роботи семінару методист центру підтримки дистанційної освіти і цифрової грамотності ПАНО Шостя Світлана Петрівна, продемонструвавши відповідь чат-боту зі штучним інтелектом на питання «Як буде вивчатися в школі інформатика у майбутньому?».

Дякуємо учасникам семінару за цікаву і результативну роботу.

You may also like...