Відбулося засідання робочих груп з оновлення освітньо-професійних програм «Економіка» першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівня вищої освіти за спеціальністю 051 Економіка

16 червня 2022 р. у ПНПУ імені В. Г. Короленка на кафедрі політекономії відбулося розширене онлайн-засідання робочих груп зі створення освітньо-професійних програм «Економіка» першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти за спеціальністю 051 Економіка.

У зустрічі взяли участь члени робочих груп: викладачі кафедри, стейкголдери, студенти-здобувачі вищої освіти за освітньо-професійними програмами «Економіка»; інші зацікавлені особи.

Гаранти освітніх програм та керівники робочих груп кандидати економічних наук, доценти Борис Шевченко та Тетяна Непокупна представили учасникам зустрічі зміни, що будуть внесені до навчальних планів бакалаврської та магістерської програм за результатами попереднього обговорення з усіма учасниками освітнього процесу та зацікавленими особами.

Під час зустрічі учасники детально обговорили структуру освітньо-професійної програми «Економіка» за першим (бакалаврським) та другим (магістерським) рівнем вищої освіти, перелік запропонованих освітніх компонентів, особливості проведення виробничих практик та результати моніторингу учасників освітнього процесу і зовнішніх стейкголдерів щодо якості освітніх програм. Свої пропозиції щодо окремих компонентів освітніх програм озвучили стейкголдери: директорка комунальної установи «Агенція місцевого розвитку територіальних громад Полтавського району» Юлія Попова, директорка комунальної організації «Інститут розвитку міста» Полтавської міської ради Тетяна Татаріна, генеральна директорка Регіонального фонду підтримки підприємництва по Полтавській області Ніна Кузьменко та директор ТОВ «АГРОКОН СЕРВІС» Сергій Гермашевський.

Активну участь в обговоренні змістової частини освітніх програм взяли члени робочих груп – студенти першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти – Владислав Долгов і Наталія Циб та Наталія Кривень і Антон Швець відповідно. Вони, зокрема, окреслили переваги освітньо-професійних програм «Економіка» першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти, виразили підтримку озвученим пропозиціям щодо оновлення ОП, висловили задоволеність змістом та очікуваними результатами навчання.

За підсумками обговорення стейкголдери і студенти зауважили, що освітньо-професійні програми «Економіка» для першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти цілком забезпечують якісну підготовку кваліфікованих фахівців з економіки, а також домовились про подальшу співпрацю.

You may also like...