Вебінар з питань академічної доброчесності на факультеті комп’ютерних наук, математики, фізики та економіки

17 травня 2023 р. на факультеті комп’ютерних наук, математики, фізики та економіки відбувся вебінар, присвячений питанням дотримання академічної доброчесності в освітньому процесі і наукових дослідженнях. Участь у вебінарі взяли здобувачі другого і третього рівнів вищої освіти. Модерував захід заступник декана з наукової роботи Володимир Мокляк.

З настановами про обов’язковість дотримання принципів академічної доброчесності як у навчанні, так і під час проведення наукових досліджень до учасників зібрання звернулася очільниця факультету Тетяна Барболіна.

Загальні питання академічної доброчесності, законодавчу базу та локальні нормативні акти у цій галузі, особливості різних видів порушень академічної доброчесності (зокрема, плагіату та самоплагіату) висвітлила Голова комісії з академічної доброчесності вченої ради Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка Світлана Ленська.

Директорка бібліотеки імені М. А. Жовтобрюха Валентина Орєхова звернула увагу на можливості використання ресурсів бібліотеки при підготовці наукових робіт, пошуку наукової літератури. Також Валентина Володимирівна проаналізувала кілька звітів за результатами перевірки документів системою Unicheck, представила окремі новації в поданні бібліографічної інформації (використання міжнародних стандартів бібліографічного опису, вживання внутрішньотекстових посилань), детально зупинилася на прикладах бібліографічного опису найбільш типові документів.

Завершився захід виголошенням Декларації академічної доброчесності, яку прочитала магістрантка спеціальності 014.04 Середня освіта (Математика) Вікторія Гончаренко.

You may also like...