Полтавський педагогічний долучається до проєкту «Створення та розвиток ІТ-продуктів»

Проєкт реалізується ГО «Освітня фундація продуктового ІТ» (Product IT Foundation for Education) за сприяння ІТ-компанії Genesis під егідою Міністерства освіти та науки України та Міністерства цифрової трансформації України. Product IT Foundation for Education (PFE) – громадська організація, створена компанією Genesis, представниками фонду Horizon Capital та Київської школи економіки. Фундація створена задля розвитку IT-освіти та впровадження найкращих практик сучасного бізнес-навчання в українську систему академічної освіти. У рамках реалізації проєкту у ЗВО-партнерах, серед яких і ПНПУ імені В.Г. Короленка, передбачено реалізацію Всеукраїнського курсу для студентів від українського продуктового IT-бізнесу “Створення та розвиток ІТ-продуктів” у 2022-23 навчальному році.

Наразі проєкт складається з інтерактивного курсу для 50+ ЗВО України; програми менторства для найкращих студентів; кар’єрно-консультаційної підтримки студентів; формування спільноти для обміну досвідом викладачів та бізнесу. Ключовою цільовою аудиторією для реалізації проєкту у ПНПУ імені В.Г. Короленка є спеціальності економічного (зокрема, 051 Економіка, 073 Менеджмент) та технологічного (приміром, 122 Комп’ютерні науки) профілю, хоч потенційно до слухачів курсу можуть бути долучені і здобувачі інших непрофільних спеціальностей. Курс може бути інтегрованим в заклад вищої освіти як окрема навчальна дисципліна або як модуль в рамках вже наявної дисципліни

У рамках підготовки до проєкту у ПНПУ імені В.Г. Короленка протягом 1-5 серпня 2022 року завідувач кафедри політекономії Сергій Степаненко пройшов навчання для викладачів та координаторів курсу, під час якого ознайомився зі змістом освітнього компоненту, організаційними та методичними інструментами для його викладання, загальними основами продуктового ІТ.

У найближчій перспективі у проєкті, координованому Сергієм Степаненком, візьмуть участь студенти фізико-математичного факультету. Надалі можливим є розширення меж проєкту у рамках співпраці нашого університету з ГО «Освітня фундація продуктового ІТ» (Product IT Foundation for Education).

You may also like...