Завідувач кафедри політекономії Сергій Степаненко взяв участь у вебінарах з питань інтелектуальної власності

Період карантину – нагода для саморозвитку, зокрема через дистанційну освіту. Можливості отримання додаткових знань надають не лише освітні платформи з різноманітними онлайн-курсами, а й окремі державні структури та численні недержавні організації, які в умовах карантину застосовують технології дистанційного навчання.

Завідувач кафедри політекономії ПНПУ імені В. Г. Короленка Сергій Степаненко взяв участь у двох вебінарах з питань інтелектуальної власності.

31 березня 2020 р. під егідою Центру підтримки технологій та інновацій (TISC–Technology and Innovation Support Center) відбувся перший IPWebinar: «Торговельні марки». Захід модерували Марія Коваль – радниця і керівниця практики інтелектуальної власності Redcliffe Partners, адвокат, арбітр Центру арбітражу та медіації ВОІВ з доменних спорів, членкиня Комітету з авторських прав Міжнародної асоціації торговельних марок та Сергій Брудняк – керівник проєкту Центрів підтримки технологій та інновацій TISC в Україні, професіонал з інтелектуальної власності Укрпатенту, експерт в сфері права інтелектуальної власності та відносин в інноваційній екосистемі.

До вебінару долучились 89 активних слухачів з трьох країн (України, Великої Британії та Естонії), які мали змогу поглибити свої знання про торговельні марки та бренди, їх значення для сучасного українського бізнесу, дізнатися про алгоритм реєстрації торговельної марки в Україні та за кордоном, процедуру визнання торговельної марки «добре відомою», опанувати практичні інструменти захисту прав на торговельну марку та попередження порушень, ознайомитися із особливостями використання торговельних марок в мережі Інтернет.

2 квітня 2020  р. за ініціативою ІР Academy– Національного навчального центру інтелектуальної власності – відбувся вебінар з медіації: «Врегулювання конфліктів у ІВ онлайн – реалії сьогодення та практика ефективного застосування в світі» До зустрічі в режимі онлайн долучилося 34 учасника. Спікером вебінару був експерт з медіації відділу навчальних програм та забезпечення просвітницьких заходів відділення розвитку відносин у сфері інтелектуальної власності Укрпатенту Вадим Лавренюк. На обговорення були винесені такі питання:

переваги медіації онлайн;

що необхідно для проведення медіації онлайн?

процедури онлайн-врегулювання суперечок;

онлайн-врегулювання суперечок: національний та міжнародний досвід (Європа, США, Азія);

арбітражно-посередницький центр ВОІВ.

У ході кожного з вебінарів учасники мали змогу задати питання та отримати ґрунтовні відповіді на них. Інформація, отримана за результатами участі у вебінарах, буде використана у практичній діяльності Сергія Степаненка як координатора з питань інтелектуальної власності у Полтавському національному педагогічному університеті імені В. Г. Короленка.

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *