Викладачі і студенти факультету комп’ютерних наук, математики, фізики та економіки зустрілися з успішними випускниками-математиками

3 квітня 2024 р. на факультеті комп’ютерних наук, математики, фізики та економіки відбувся круглий стіл «Вершини підкоряються завзятим», у роботі якого взяли участь деканка факультету Тетяна Барболіна, викладачі кафедри загальної фізики і математики Юрій Москаленко, Оксана Москаленко, Любов Черкаська, Олена Коваленко, Максим Лутфуллін і студенти-математики 2–5 курсів. На зібрання запросили випускників факультету: заступницю директора з навчально-виховної роботи ОЗ «Решетилівський ліцей імені І. О.  Олійника Решетилвської міської ради», вчительку математики та інформатики Ірину Байбузу, керівницю та педагогиню Центру розвитку «Розумна дитина» та репетиторського центру «Перша математична школа» в м. Полтаві Катерину Тарасову, методистку відділу розвитку природничих та математичних дисциплін Полтавської академії неперервної освіти ім. М. В. Остроградського Ольгу Лозинську.

Деканка факультету професорка Тетяна Барболіна привітала учасників круглого столу і побажала присутнім конструктивної комунікації, продуктивної роботи та позитивних вражень.

З вітальним словом до гостей, колег та студентів звернувся доцент кафедри загальної фізики і математики Юрій Москаленко, який завважив, зокрема, значущість таких зібрань для становлення майбутніх учителів математики, їхнє виховне та професійно-мотиваційне спрямування в царині підготовки освітян відповідно до викликів сьогодення, а також відзначив, що сьогоднішні гості, ще недавні випускники, не лише належать до когорти кращих учителів міста й області, а є й потенційними роботодавцями для теперішніх здобувачів вищої педагогічної освіти.

Кожна із гостей змістовно та емоційно розповіла присутнім про свій кар’єрний шлях, здобутки, успіхи, досягнення у професійній діяльності.

Так, Ірина Байбуза, випускниця 2019 року, у минулому році з високими результатами пройшла сертифікацію як учитель математики базової середньої школи, що дозволило їй істотно підвищити категорію та отримати звання «старший учитель».

Катерина Тарасова, випускниця 2010 року, стала успішною бізнесвумен, створивши приватну математичну школу та сучасний центр розвитку для дітей різних вікових категорій.

Ольга Лозинська, випускниця 2019 року, як методист ПАНО, творчо працює з учителями області, бере активну участь в організації та проведенні різноманітних конкурсів для учнів та вчителів (олімпіади, математичні змагання імені М. В. Остроградського для школярів, фестиваль учителів математики тощо).

Студенти долучилися до активної комунікації, ставили гостям цікаві запитання щодо шляхів реалізації потенціалу майбутнього вчителя математики, використання інновваційних технологій в освітньому процесі, досвіду організації взаємодії з учнями у процесі навчання математики відповідно до сучасних вимог.

Модераторка круглого столу доцентка Оксана Москаленко зазначила, що проведення спільних для студентів, викладачів та випускників зібрань різного формату є доброю і давньою традицією на факультеті, особливо у тандемі «школа–педагогічний ЗВО», така партнерська взаємодія переконує студентів у правильності вибору професії вчителя, сприяє формуванню в здобувачів освіти фахових компетентностей, необхідних для практичної реалізації професійної підготовки, а молодих талановитих освітян, представниками яких є гості факультету, надихає на нові професійні звершення. Оксана Анатоліївна, висловлюючи спільну думку присутніх колег по кафедрі, наголосила, що запрошені учасниці круглого столу, які були кращими студентами, нині є висококваліфікованими фахівцями, творчими особистостями, залюбленими у свою справу, а факультет, якому у цьому році виповнюється 105 років, має достойну плеяду випускників, якими варто гордитися.

Присутні на зібранні викладачі і студенти побажали запрошеним випускницям здоров’я, творчих успіхів, подальшого кар’єрного зростання, а найголовніше – мирного неба над головою, а також висловили сподівання, що їхні математично обдаровані вихованці оберуть саме факультет комп’ютерних наук, математики, фізики та економіки Полтаського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка.

You may also like...