На факультеті комп’ютерних наук, математики, фізики та економіки відзначили Міжнародний день математики

14 березня 2024 р. викладачі та студенти факультету комп’ютерних наук, математики, фізики та економіки активно долучилися до відзначення наукового свята – Міжнародного дня математики. Інтелектуальне змагання студентів-математиків 2 та 3 курсів було спрямоване на поглиблення їхніх знань з історії математики, покликане сприяти формуванню науково-інформаційної культури, розвитку творчих здібностей, пізнавального інтересу, кмітливості, спостережливості та активності.

Тон заходу, який підготувала доцентка кафедри загальної фізики і математики Любов Черкаська, задав екскурс в історію виникнення математичної константи – числа p, адже саме 14 березня уся наукова математична спільнота відзначає Міжнародний день числа p.

Жвавий інтерес студентів викликали факти щодо дослідження сталої, розширення  та урізноманітнення сфер її використання від давнини до сучасності. Інформація про світове визнання значення числа p для розвитку математики та інших наук, його вшанування у численних архітектурних пам’ятках, літературних та музичних творах, художньому мистецтві стала одним з переконливих аргументів на користь об’єктивності та універсальності математичних методів.

У невимушеній творчій атмосфері інтелектуальної гри студенти брали участь у різноманітних конкурсах: розв’язували логічні задачі, розгадували ребуси, розпізнавали та пояснювали математичні поняття і твердження, До заходу долучилися викладачі кафедри загальної фізики і математики Валентин Марченко, Олена Коваленко, Микола Красницький.

You may also like...