На факультеті комп’ютерних наук, математики, фізики та економіки пізнавально-розважальні заходи об’єднали представників освітянської спільноти

4 квітня 2024 р. у межах тижня факультету комп’ютерних наук, математики, фізики та економіки відбувся семінар-практикум «Математика без кордонів» під керівництвом доцента Юрія Москаленка. Учасники зацікавлено слухали розповіді про випадкові зустрічі, зародження дружби і співпраці між українськими математиками і науковцями з різних країн.

Також студенти приєдналися до інтерактивної частини заходу, модераторами якої виступили доцентка Оксана Москаленко і старша викладачка Олена Коваленко. Здобувачі освіти продемонстрували не лише свої знання, а й здатність творчо працювати в команді. Цей досвід сприятиме їхньому подальшому навчанню та розвитку як майбутніх фахівців.

Цього ж дня студенти, а також учні полтавських шкіл, переможці конкурсу головоломок, організованого студентською радою факультету комп’ютерних наук, математики, фізики та економіки, та їхні педагоги-наставники стали учасниками пізнавально-розважального заходу «Математичні софізми та ілюзії», підготовленого доценткою Любов’ю Черкаською. У форматі інтерактивної взаємодії здобувачі освіти знайомилися з окремими видами софізмів, «хитрими доведеннями» різних тверджень, намагалися знаходити в них помилки та неточності. Фантастичний світ математичних ілюзій та можливості їх практичного використання викликали неабияку зацікавленість в учасників заходу.

Непідробний інтерес до математики, уміння бачити красу математики в оточуючому світі, усвідомлення її значення для розвитку науки і техніки, культури та мистецтва об’єднали у цікавій творчій співпраці викладачів факультету, вчителів математики, здобувачів вищої освіти та учнів.

You may also like...