В університеті вперше відбувся конкурс студентських стартап-проєктів «Startup PNPU 2023»

З 1 по 8 червня в університеті тривав конкурс-огляд студентських стартап-проєктів «Startup PNPU 2023». Зачинателями заходів конкурсу в рамках ініціативи «Підприємницький університет» стали завідувач кафедри політекономії Сергій Степаненко та доцентка цієї ж кафедри Тетяна Непокупна. Ініціатива «Підприємницький університет» реалізується стартап-інкубатором YEP спільно з Міністерством освіти і науки України, Міністерством цифрової трансформації України, Дія.Бізнес, Міністерством молоді та спорту України, Українським фондом стартапів, Genesis за підтримки Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України».

Участь у конкурсі взяли здобувачі першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти, які виявили бажання презентувати свої підприємницькі ідеї за результатами вивчення навчальної дисципліни за вибором «Інноваційне підприємництво та управління стартап-проєктами».

Конкурсні заходи відбувалися у формі пітчингу – коротких виступів стартап-команд зі структурованими презентаціями, під час яких у стартаперів була можливість за лімітований проміжок часу «продати» свою ідею або продукт аудиторії (потенційним партнерам, клієнтам чи інвесторам).

Загалом у конкурсі-огляді взяли участь представники 31 команди, які представили власні креативні підприємницькі ідеї у сфері ІТ-технологій, освіти, охорони здоров’я, бізнесу, соціальної сфери та розвитку громад.

За результатами конкурсу високі результати продемонстрували команди

«Skills & Abilities», застосунок для пошуку фахівців для проєктів(Діана Захлистун, Дмитро Барабан, Анна Цюк).

«LifeXpert», платформа онлайн-курсів з різних напрямків життя(Юрій Борисенко, Богдан Вільницький)

«MEDICALCONSULTATION», застосунок з надання медичних консультацій(Вероніка Бондаренко, Станіслав Яловий, Вікторія Гончаренко).

«Happy Elderly», застосунок для літніх людей (Ярина Григоренко, Наталія Марченко, Дмитро Сердюк, Наталія Скнар)

«#Nature_lab», віртуальна лабораторія для проведення дистанційних занять з природничих наук (Віталіна Сагайдак, Діана Токач, Анастасія Сухомлин)

«FreshMarket», онлайн-платформа для продажу екологічно чистих та свіжих продуктів харчування (Юлія Сайбекова, Яніна Даценко, Вікторія Богдан).

«Farm24/7onTable», мобільний застосунок для замовлення продуктів від місцевих селянських та фермерських господарств (Вікторія Поцяпун, Дар’я Тристан).

«PAWSIBLE», сервіс допомоги в пошуку собак, що зникли (Дар’я Баюра)

«B&S», сервіс-додаток з пошуку і читання книг українською (Артем Новак, Олексій Пархоменко).

Ці команди отримали можливість взяти участь у національнму конкурсі студентських стартапів «Student Startup Battle», який відбудеться влітку 2023 року.

Підсумки університетського стартап-батлу засвідчили невичерпний креативний та підприємницький потенціал студентства, розвинені навички командної роботи, їхнє вміння конвертувати професійні знання у бізнес-ідеї та проєкти. Очікуємо на продовження конкурсу у наступному році та розширення кола учасників.

You may also like...