Триває робота експертної комісії з акредитації освітньо-професійної програми «Середня освіта (Інформатика та мова і література (англійська))» за першим (бакалаврським) рівнем вищої освіти

У Полтавському національному педагогічному університеті імені В. Г. Короленка триває робота експертної групи Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти з акредитації освітньо-професійної програми «Середня освіта (Інформатика та мова і література (англійська))» за першим (бакалаврським) рівнем вищої освіти із використанням технічних засобів відеозв’язку.

Відповідно до наказу №364-Е від 23 лютого 2023 р. до складу експертної групи увійшли:

КАРПЛЮК Світлана Олександрівна, кандидат педагогічних наук (Technicum Programisetyczne INFOTECH w Bialymstoku (Polska))– керівник експертної групи.

ПАНЧЕНКО Віолетта Володимирівна, кандидат педагогічних наук (Харківська гуманітарно-педагогічна академія» Харківської обласної ради)

КУЗЬМИЧ Катерина Віталіївна, (Національний педагогічний університет імені М. П. Драгоманова, здобувач вищої освіти).

З програмою роботи експертної групи можна ознайомитися за покликанням.

Перша офіційна зустріч членів експертної групи була з гарантом доцентом кафедри математичного аналізу та інформатики Олександром Мамоном, який надав відповіді на питання щодо унікальності та особливостей впровадження освітньо-професійної програми «Середня освіта (Інформатика та мова і література (англійська))» у ПНПУ імені В.Г. Короленка.

Наступна зустріч членів експертної групи відбулася з адміністрацією університету: ректоркою професоркою Мариною Гриньовою, першим проректором доцентом Олексієм Гурою, проректором із наукової роботи професором Василем Фазаном, деканом факультету комп’ютерних наук, математики, фізики та економіки професоркою Тетяною Барболіною, завідувачем кафедри математичного аналізу та інформатики Миколою Сєровим, гарантом освітньої програми «Середня освіта (Інформатика та мова і література (англійська))» доцентом Олександром Мамоном.

Також експерти мали зустріч з науково-педагогічними працівниками, які безпосередньо відповідають за зміст освітніх програм, а також викладають на цій програмі.

У режимі відеоконференції відбувся огляд матеріально-технічної бази, що використовується під час реалізації освітньої програми. Під час онлайн-марафону експертам представили лекційні аудиторії, комп’ютерні лабораторії з інтерактивним обладнанням, кімнату-музей Григорія Ващенка, науково-освітні лабораторії «CLIL in Education and Research» і «English Academic Space», аудиторію українсько-японської дружби «Sakura», спортивний комплекс та бібліотеку.

Наступною була зустріч із здобувачами вищої освіти, які навчаються за освітньо-професійною програмою «Середня освіта (Інформатика та мова і література (англійська))»: Діаною Богодіст, Миколою Бужин, Анастасією Лисько, Євгенієм Нагорним, Сергієм Загнійко, Діаною Олешко, Юлією Мешко, Романом Ситником.

Цікаво пройшла відкрита зустріч, до якої могли долучилися усі охочі, розповісти про специфіку реалізації цієї освітньої програми на факультеті комп’ютерних наук, математики, фізики та економіки, у тому числі й іноземні партнери.

Ознайомлення експертів з основними напрямками співпраці викладачів та студентів факультету комп’ютерних наук, математики, фізики та економіки із стейкголдерами відбулося під час зустрічі з директором Полтавського ліцею імені А.С. Макаренка Полтавської обласної ради Валерієм Шульгою, директоркою ліцею №17 «Інтелект» Полтавської міської ради, головою ГО «Міська асоціація керівників закладів освіти «Співдружність» Оленою Голтвяницею, заступницею директора з навчально-виховної роботи Комунального закладу «Розсошенська гімназія Щербанівської сільської ради Полтавського району Полтавської області» Анною Головань, методистом центру підтримки дистанційної освіти і цифрової грамотності Полтавського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені М. В. Остроградського Світланою Шостьою, вчителькою інформатики Ліцею №33 Полтавської міської ради Наталією Кривко.

У другий день візиту члени експертної групи зустрілися з адміністративним персоналом: начальником навчально-методичного відділу Дмитром Лободою, начальницею відділу забезпечення якості освіти та акредитації Дар’єю Бридун; провідною фахівчинею відділу інноваційної діяльності та міжнародних зв’язків Анастасією Момот, координаторкою з питань ліцензування та акредитації Іриною Карапузовою, завідувачкою виробничої та навчальної практик навчально-методичного відділу Наталією Пантюховою, помічницею керівника з кадрової та організаційної роботи Інною Важеніною.

Наступною була зустріч з представниками допоміжних структурних підрозділів університету, де члени експертної комісії мали можливість отримати відповіді та пояснення щодо їхньої діяльності в межах ОП.

Під час фінальної зустрічі експертна група відзначила сильні сторони освітньої програми «Середня освіта (Інформатика та мова і література (англійська))» і висловила побажання й пропозиції щодо її удосконалення.

You may also like...