Фестиваль професій на факультеті комп’ютерних наук, математики, фізики та економіки

3 березня 2023 року у Полтавському національному педагогічному університеті імені В. Г. Короленка відбувся «Фестиваль професій». Факультет комп’ютерних науки, математики, фізики та економіки представив професії вчителів математики, фізики, інформатики, а також фахівців з комп’ютерних наук, економіки та STEM-освіти на двох локаціях.

На першій локації відвідувачі мали можливість ознайомитися із професіями, пов’язаними із сучасними інформаційними технологіями.

Актуальність і важливість професій у галузі комп’ютерних наук сьогодні не викликає сумніву. Так само важливими є і ті, хто допомагає учням зробити перші кроки у цій сфері. Зацікавленню учнів сучасними технологіями, удосконаленню навичок програмування сприяє створення «розумних» пристроїв. На локації ви можете побачити механічну руку, поспостерігати за трюками робота-гімнаста, переконатися у можливостях Arduino для створення «розумних» пристроїв.

На комп’ютерних технологіях значною мірою базується і сучасна економіка, тому її називають цифровою. Однією з ознак цифрової економіки є електронні гроші, а на локації відвідувачі могли ознайомитися із виставкою під назвою “З історії грошей”, створеною на основі колекцій викладачів факультету, а також здійснити віртуальну екскурсію в музей грошей Національного банку України.

Друга локація представляла фізико-математичні науки. Сучасний учитель математики та фізики повинен вміти працювати та використовувати новітні засоби, які роблять навчання легшим для засвоєння. Допомагають цьому нетрадиційні форми проведення уроку, чи їх фрагменти, які підвищують інтерес учнів до предмету. Для нас, студентів, проведення нестандартних уроків – це можливість проявити себе. Наприклад, «виростити» квіти за допомогою формул, щоб показати красу математики. Або провести заняття не лише із сучасними фізичними приладами, а й із застосуванням окулярів віртуальної реальності, фізичних симуляторів, які дають змогу продемонструвати різноманітні досліди, постулати, спостереження, створюючи «ефект присутності» в лабораторії. Тим самим це дає змогу реально впливати на процеси, перевіряти теоретичні висновки, відпрацьовувати навички практичного застосування раніше набутих знань.

Участь у заході взяли як майбутні абітурієнти, так і викладачі та вихованці Полтавського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді. Дякуємо всім учасникам за творчу атмосферу. Чекаємо наступних зустрічей із майбутніми студентами факультету комп’ютерних наук, математики, фізики та економіки.

You may also like...