Всеукраїнська конференція в Полтавському педагогічному про використання в освіті новітніх інформаційно-комунікаційних технологій

18-19 листопада 2020 р. на фізико-математичному факультеті ПНПУ імені В. Г. Короленка відбулася VІ Всеукраїнська науково-практична Інтернет-конференція молодих учених та студентів «Новітні інформаційно-комунікаційні технології в освіті», організована кафедрою математичного аналізу та інформатики.

З вітальним словом до учасників зібрання звернулися ректор Микола Степаненко та декан фізико-математичного факультету Тетяна Барболіна. Микола Іванович звернув увагу на актуальність проблематики та побажав плідної роботи.

На пленарному засіданні обговорили проблеми функціонування віртуальних навчальних середовищ у закладах вищої освіти в контексті дистанційного навчання, можливості  організації дистанційного навчання засобами платформи Edmodo, особливості формування ІКТ-компетентності учасників освітнього процесу в сучасних умовах, перспективи використання мобільних технологій у навчанні інформатики, застосування в організації мобільного навчання вебдодатку Virbela frames.

У роботі конференції взяли участь науково-педагогічні працівники, керівники й учителі закладів загальної середньої освіти, здобувачі вищої освіти. У ході конструктивної  онлайн-дискусії на платформі Google Meet були обговорені проблеми впровадження дистанційного і мобільного навчання, хмарних технологій, формування ІКТ-компетентності учасників освітнього процесу, розробки електронних освітніх ресурсів, використання вільного програмного забезпечення.

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *