Відбулася гостьова лекція для студентів фізико-математичного факультету

25 листопада 2021 р. у межах VIІ Всеукраїнської науково-практичної Інтернет-конференції молодих учених та студентів «Новітні інформаційно-комунікаційні технології в освіті» відбулася гостьова лекція «Засоби навчання інформатики учнів інклюзивних класів» кандидатки педагогічних наук, старшої викладачки кафедри математики та інформатики Вінницького державного педагогічного університету імені Михайла Коцюбинського Олени Косовець. Її прослухали студенти фізико-математичного факультету Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка спеціальностей Середня освіта (Інформатика), Середня освіта (Математика), Середня освіта (Фізика) та Комп’ютерні науки

Лекцію організували в режимі відоконференції на платформі «Google Meet». Олена Косовець розкрила засадничі аспекти (підходи, принципи, етапи) підготовки учителя до роботи з учнями з особливими освітніми потребами, висвітлила основні вимоги до організації робочого місця вчителя й учня, надала цінні поради щодо налаштування персонального комп’ютера, проаналізувала програмне забезпечення для учнів з порушенням зору.

Практичною частиною лекції стала демонстрація роботи програми екранного диктора NVDA, можливості якої дозволяють виконувати учням з порушенням зору досить складні завдання з інформатики.

Особливо цікавою була демонстрація робіт учнів з особливими освітніми потребами.

Професорсько-викладацький склад фізико-математичного факультету висловлює вдячність Олені Косовець за актуальну й змістовну лекцію, яка викликала значний інтерес і мотивувала слухачів до подальшого професійного саморозвитку та самовдосконалення.

You may also like...