Представники університетської спільноти взяли участь у Всеукраїнській просвітницькій кампанії IP Day 2023

30 травня 2023 р. в університеті відбувся студентський круглий стіл «Комерціалізація творів мистецтва», який був проведений у рамках Всеукраїнської просвітницької кампанії IP Day 2023 (26 квітня – 1 червня 2023 року). Просвітницька кампанія проводиться з нагоди Міжнародного Дня інтелектуальної власності, який щороку святкується 26 квітня. Відзначаючи День інтелектуальної власності, вся світова спільнота підвищує обізнаність з питань інтелектуальної власності та нагадує про важливість захисту прав всіх творців та інноваторів, сприяє розвитку світу креативності, заохочує винаходити та створювати нове, важливе, унікальне.

Цьогорічна концепція просвітницької кампанії була розроблена департаментом «Академія інтелектуальної власності» Українського національного офісу інтелектуальної власності та інновацій (УКРНОІВІ) спільно з Науково-освітнім центром з інтелектуальної власності й кафедрою інтелектуальної власності та інформаційного права інституту права Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Ініціатором та організатором заходів IP Day 2023 у Полтавському національному педагогічному університеті імені В. Г. Короленка став завідувач кафедри політекономії, координатор з питань інтелектуальної власності університету Сергій Степаненко, який ознайомив учасників із доповіддю «Творчість Марії Примаченко у ракурсі комерціалізації», під час якої були використані презентаційні матеріали «Марія Примаченко: сила творчості та жіночий погляд на світ», що були розроблені фахівцями УКРНОІВІ у творчій колаборації з Maria Prymachenko Family Foundation. Із презентаціями власних наукових та творчих доробків за тематикою круглого столу виступили студенти спеціальностей 014.12 Середня освіта (Образотворче мистецтво), 231 Соціальна робота та 051 Економіка, які підготували в рамках опанування дисципліни «Підприємництво та фінансова грамотність».

За підсумками заходу студенти констатували набуття нових знань, розвиток компетентностей та м’яких навичок, зокрема розуміння цінності творчості та її результатів, усвідомлення можливості монетизації авторських прав, розширення знань щодо важливості дотримання авторських прав, прищеплення поваги до прав творців, посилення віри у власні творчі можливості та креативні рішення.

You may also like...