Студенти та викладачі факультету комп’ютерних наук, математики, фізики та економіки відвідали лекцію британського фахівця з менеджменту, бізнес-консультанта Ентоні Робінсона «Вступ до місцевого самоврядування Великобританії»

31 травня 2023 р. здобувачі вищої освіти ОП «Економіка» та інших освітніх програм факультету комп’ютерних наук, математики, фізики та економіки бакалаврського та магістерського рівня разом із викладачами кафедри політекономії долучилися до відкритої лекції британського фахівця з менеджменту, бізнес-консультанта Ентоні Робінсона (Anthony Robinson) «Вступ до місцевого самоврядування Великобританії (“An Introduction to Local Government in the UK”)». Організувала відкриту лекцію кафедра політекономії, а доцентка кафедри романо-германської філології Наталія Криницька модерувала захід і здійснювала синхронний переклад.

Під час лекції було розглянуто низку важливих питань, пов’язаних з особливостями системи місцевого самоврядування Великобританії. Ентоні Робінсон розповів про те, якою є структура органів місцевого самоврядування у різних частинах Об’єднаного Королівства: Англії, Шотландії, Уельсі та Північній Ірландії. Лектор зазначив, що, наприклад, в Англії існують місцеві ради трьох рівнів: Рада округу, Рада району або міста і Парафіяльна рада. Також він розглянув законодавче регулювання, основні повноваження, механізм прийняття рішень та процес виборів представників місцевого самоврядування. Окремо було визначено співвідношення повноважень центральної та місцевої влади.

Після основної частини лекції всі учасники взяли участь у жвавому обговоренні викладеного матеріалу, зокрема, порівнюючи систему органів місцевого самоврядування в Україні та Великобританії.

Лекція Ентоні Робінсона була дуже цікавою та корисною, особливо для магістрантів ОП «Економіка», оскільки вони вивчають такі дисципліни, як «Муніципальний менеджмент», «Історія місцевого самоврядування», «Державні та місцеві фінанси» та «Економіка соціальної сфери територіальних громад».

На лекції також були присутні кандидат політичних наук, фахівець з питань інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю, громадський та політичний діяч Микола Перепелиця, голова ГО «Інститут прикладної креатології» Владислав Василець, представники територіальних громад Полтавської області.

You may also like...