Науковий онлайн-семінар на фізико-математичному факультеті: готуємо магістерську якісно

8 лютого 2021 р. на фізико-математичному факультеті ПНПУ імені В. Г. Короленка провели науковий семінар з питань підготовки здобувачами другого рівня вищої освіти магістерських кваліфікаційних робіт з методик навчання (математики, фізики, інформатики).

Доцент Оксана Москаленко, голова методичної ради факультету, окреслила загальні стратегічні аспекти магістерського дослідження з методики, виділила ключові структурні компоненти кваліфікаційної роботи та коротко визначила особливості їхнього змістового спрямування, проілюструвала теоретичні викладки конкретними прикладами, наголосила на необхідності дотримання принципів академічної доброчесності.

Доцент Любов Черкаська детально зупинилася на особливостях підготовки та науково-літературного представлення матеріалів практичної частини магістерської роботи, зауважила етапність проведення педагогічного експерименту, надала рекомендації щодо розробки та впровадження методичних матеріалів. Доповідачки наголосили на необхідності оптимального використання студентами періоду педагогічної практики, яка тільки почалася, для реалізації її потенціалу в контексті організації роботи над кваліфікаційним дослідженням. Викладачі і студенти на всі запитання, які виникали в ході семінару, отримали конкретні й вичерпні відповіді.

У роботі семінару взяли участь близько 70 осіб – викладачі фізико-математичних кафедр та студенти денної й заочної форм навчання.

You may also like...