Переможниця обласного етапу конкурсу «Учитель року – 2021» у номінації «Математика» Вікторія Ковалевська провела майстер-клас для студентів педагогічного університету

29 березня 2021 р. у рамках тижня фізико-математичного факультету відбулася Zoom-зустріч студентів-математиків 3-5 курсів та викладачів фізико-математичного факультету з випускницею 2006 р., учителькою математики Полтавської гімназії № 17 Вікторією Ковалевською. Переможниця обласного етапу Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2021» у номінації «Математика» провела для майбутніх учителів та колег майстер-клас з актуальної нині теми, яка є водночас лейтмотивом її творчої діяльності як математика-педагога, – «Функціональна математична грамотність: проблеми формування математичної компетентності». Такі заходи – продовження багаторічної співпраці у тандемі «школа – педуніверситет»,

Близько 50 учасників онлайн-конференції мали змогу ознайомитися із арсеналом методів, форм і засобів, якими активно послуговується у своїй роботі Вікторія Вікторівна в умовах дистанційного та змішаного навчання. Учителька зупинилася на можливостях деяких цифрових середовищ (таких, як: DESMOS, Geo Gebra, Gios, онлайн-тестування Kahoot та Quizizz та ін.), на особливостях залучення учнів до проходження веб-квестів, створення коміксів на базі шкільного математичного контенту. У форматі інтерактивної онлайн-взаємодії зі студентами продемонструвала приклади використання в організації навчально-пізнавального процесу з математики цих середовищ.

Окремо гостя факультету закцентувала увагу учасників майстер-класу на проблемі формування в сучасних школярів функціональної математичної грамотності, що є гострим викликом сьогодення, особливо після оприлюднення результатів міжнародного математичного моніторингу якості освіти PISA-2018.

Рефлексивно-підсумковим етапом зустрічі стало активне обговорення учасниками інноваційних освітніх технологій та творчого їх використання в майбутній фаховій діяльності вчителів математики.

You may also like...