На факультеті провели «Фестиваль професій»

27 березня 2023 р. в ПНПУ імені В.Г. Короленка відбувся Фестиваль професій, на який завітали потенційні абітурієнти та їхні батьки.

Активну участь у заході взяв факультет комп’ютерних наук, математики, фізики та економіки, який представив три локації: «Фізико-математична освіта», «Комп’ютерні науки та ІТ-освіта», «Економіка».

На локації «Фізико-математична освіта» гості Фестивалю професій мали можливість за допомогою завідувача кафедри загальної фізики і математики Олега Саєнка та доцента кафедри загальної фізики і математики Любові Черкаської познайомитися з тим, як прищепити учням любов до фізики і математики, переконатися, що точні науки можуть бути захоплюючими і несподіваними, сповненими таємниць.

Майбутні абітурієнти за допомогою окулярів віртуальної реальності поринули у незвідані далі космосу і змогли майже «дістати зірку з неба».

Особливу увагу та жваве обговорення аудиторії викликали математичні софізми. Слухачі із задоволенням долучилися до відшукання порушень логіки міркувань та спростування наведених «доведень». Інтригуюча атмосфера панувала в аудиторії під час проведення математичних фокусів. Залюбленість у математику та бажання й уміння розв’язувати математичні задачі спонукали майбутніх абітурієнтів до успішного розкриття секретів цих фокусів.

Потенціал використання орігамі в освітньому процесі на сьогодні є недооціненим. Учасники фестивалю професій спробували свої сили в обґрунтуванні відомих теорем шкільного курсу геометрії з використанням паперових фігур та комбінуванням їх різноманітних згинів, що утвердило їх у бажанні пошуку цікавих оригінальних, нестандартних підходів до розв’язування математичних задач. На творчій, «танграмній», ноті завершувалася робота локації «Фізико-математична освіта». Майбутні абітурієнти долучилися до складання мозаїки з фігур танграму, виявивши логічне і комбінаторне мислення, творчу уяву, креативність.

На локації «Комп’ютерні науки та ІТ-освіта» магістрант спеціальності «Середня освіта (Інформатика)» Дмитро Барабан провів майстер-клас «Frontend-розробка сайту», на якому учасники змогли створити свій перший код на JavaScript, отримали практичний досвід на реальних проєктах під гаслом «Зручно, гарно та без багів – основні задачі розробника, які він розв’язує за допомогою CSS, HTML та JavaScript».

З майстер-класом з робототехніки як сучасного освітнього напряму на локацію завітали представники КЗ «Полтавський міжшкільний ресурсний центр» (директор – Олена Цимбалюк) Світлана Пилюк (методист) та Дмитро Нетребко (оператор комп’ютерного набору). Заклад активно займається впровадженням STEAM-освіти у місті Полтава. Відвідувачам локації «Комп’ютерні науки та ІТ-освіта» представили робототехнічні набори: LEGO Education SPIKE, Makeblock Neuron (програмована електронна платформа будівельних блоків для навчання STEAM), MatataLab (набір для вивчення основ алгоритмізації та програмування), — які є частиною великої ресурсної бази STEAM-центру МРЦ. Жвавий інтерес учасників заходу викликало складання програм для керування роботами.

На локації «Економіка» присутні мали можливість переглянути виставку під назвою «З історії грошей», створеною на основі колекцій викладачів факультету, здійснити віртуальну екскурсію в музей грошей Національного банку України, а також ознайомитися із способами оптимізації особистих витрат та альтернативними варіантами отримання доходів під час мікротренінгу «Управління особистими фінансами».

You may also like...