На факультеті комп’ютерних наук, математики, фізики та економіки відбулася гостьова лекція професорки Ольги Чашечникової

20 червня 2023 р. завідувачка кафедри математики, фізики та методик їх навчання Сумського державного педагогічного університету імені А.С. Макаренка, докторка педагогічних наук, професорка Ольга Чашечникова прочитала гостьову лекцію на тему «Педагогічний експеримент в контексті виконання магістрантами кваліфікаційної роботи з методики навчання математики» для здобувачів освітнього ступеня магістра за освітньою програмою «Середня освіта (Математика)». Серед більше сорока учасників онлайн-зустрічі були присутні магістранти-математики денної та заочної форми навчання Полтавського педагогічного, студенти СумДПУ, а також викладачі кафедри загальної фізики і математики ПНПУ, зокрема гарантка освітньої програми Оксана Москаленко.

Добре відома в Україні та за її межами науковиця зосередила увагу присутніх на особливостях організації, проведення та узагальнення результатів педагогічного експерименту в галузі методики навчання математики, наголосила на «вузьких» моментах обробки екпериментальних даних, виокремила труднощі у виборі та використанні вимірників для кількісної та якісної обробки результатів. Під час підсумкового інтерактиву було закцентовано на дотриманні академічної доброчесності у роботі з даними та джерелами інформації.

Магістранти-математики факультету комп’ютерних наук, математики, фізики та економіки подякували Ользі Серафимівні за змістовну, наукову і актуальну для них зустріч. Плідна співпраця Полтавського і Сумського педагогічних вишів, на думку присутніх, має бути продовжена.

You may also like...