Закінчила роботу експертна група Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти з акредитації освітньо-професійної програми «Середня освіта (Фізика і математика)» за першим (бакалаврським) рівнем вищої освіти

У Полтавському національному педагогічному університеті імені В. Г. Короленка з 11 по 13 квітня 2023 р. тривала робота експертної групи Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти для проведення акредитаційної експертизи за спеціальністю «014 Середня освіта» освітньої програми «Середня освіта (Фізика і математика)» за першим (бакалаврським) рівнем вищої освіти з використанням технічних засобів відеозв’язку.

Відповідно до наказу № 619-Е від 27 березня 2023 р. до складу експертної групи ввійшли:

ТКАЧЕНКО Анна Валеріївна, кандидат педагогічних наук (Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького) – керівник експертної групи;

ГРУДИНІН Борис Олександрович, доктор педагогічних наук (Національний університет біоресурсів і природокористування України);

БАГЛАЙ Віктор Васильович (Камʼянець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка, здобувач вищої освіти).

З програмою роботи експертної групи можна ознайомитися за покликанням:

http://pnpu.edu.ua/wp-content/uploads/2023/04/programa-zustrichi-so-fizyka.pdf

Пробна відеоконференція членів експертної групи була з гарантом освітньої програми завідувачем кафедри загальної фізики і математики Олегом Саєнком, який висвітлив питання щодо особливостей впровадження освітньо-професійної програми «Середня освіта (Фізика і математика)» в Університеті.

Перша офіційна зустріч членів експертної групи відбулася з адміністрацією університету: ректоркою професоркою Мариною Гриньовою, першим проректором доцентом Олексієм Гурою, проректором із наукової роботи професором Василем Фазаном, очільницею факультету комп’ютерних наук, математики, фізики та економіки професоркою Тетяною Барболіною, завідувачем кафедри загальної фізики і математики, гарантом освітньої програми «Середня освіта (Фізика і математика)» доцентом Олегом Саєнком.

Після цього експерти мали зустріч з академічним персоналом, який безпосередньо відповідають за зміст освітніх програм і викладає на цій програмі.

Наступною була зустріч із здобувачами вищої освіти, які навчаються за освітньо-професійною програмою «Середня освіта (Фізика і математика)»: Віталіною Марченко, Олександром Мацицьким, Владиславом Дейкаловим, Володимиром В’язовським, Дмитром Стеценком, Олегом Шевченко, Володимиром Дудко, Олександром Грубою, Ігорем Бондарем, Анною Закриничною, Євгеном Герасимовим. Також експерти мали зустрічі з випускниками освітньої програми та з представниками студентського самоврядування факультету та університету.

Спілкування експертів зі стейкголдерами про основні напрямки їхньої співпраці з викладачами та студентами факультету комп’ютерних наук, математики, фізики та економіки відбулося під час зустрічі з директором комунального закладу «Розсошенська гімназія Щербанівської сільської ради Полтавського району Полтавської області» Євгеном Яловцем, директором Крутобалківського НВК «ЗЗСО I-III ступенів – ЗДО» Драбинівської сільської ради Полтавського району Полтавської області Олександром Павелко, заступником директора з навчально-виховної роботи Карлівської гімназії ім. Ніни Герасеменко Аллою Третяк, методистом з фізики та астрономії Полтавської академії неперервної освіти ім. М. В. Остроградського Олегом Кучеренком.

У другий день візиту члени експертної групи зустрілися з адміністративним персоналом: начальником навчально-методичного відділу Дмитром Лободою, начальницею відділу забезпечення якості освіти та акредитації Дар’єю Бридун; начальницею відділу інноваційної діяльності та міжнародних зв’язків Іриною Когут, головою комісії з питань якості освіти Іриною Карапузовою, завідувачкою виробничої та навчальної практик навчально-методичного відділу Наталією Пантюховою, головою комісії з академічної доброчесності Світланою Ленською, начальницею юридичної служби Тамарою Жалій, помічницею керівника з кадрової та організаційної роботи Інною Важеніною.

Потім експерти зустрілись з представниками структурних підрозділів університету: головою ради з організації виховної діяльності Людмилою Гомлею, відповідальною секретаркою приймальної комісії Мариною Тесленко, відповідальною за перевірку наукових робіт на унікальність, заступницею директора бібліотеки, адміністраторкою платформи UNICHECK Марією Гурою, представницею інформаційно-обчислювального центру Любов’ю Хоменко, директоркою бібліотеки імені М. А. Жовтобрюха Валентиною Орєховою.

У режимі відеоконференції відбувся огляд матеріально-технічної бази, яка використовується для реалізації освітньої програми. Під час онлайн-марафону експертам представили лекційні аудиторії, навчальні лабораторії механіки, електрики і магнетизму, оптики, електротехніки та методики навчання фізики, комп’ютерні лабораторії з інтерактивним обладнанням, кімнату-музей Григорія Ващенка, аудиторію педагогічної майстерності, бібліотеку та спортивний комплекс.

До відкритої зустрічі могли долучилися усі охочі, щоб обговорити особливості та специфіку реалізації цієї освітньої програми на факультеті комп’ютерних наук, математики, фізики та економіки, у тому числі й освітяни та науковці з інших закладів освіти.

Під час фінальної зустрічі експертна група відзначила сильні сторони освітньої програми «Середня освіта (Фізика і математика)» та висловила побажання і пропозиції щодо її вдосконалення.

You may also like...