Університет отримав чергову відзнаку Національного банку України

За результатами проведених навесні 2024 р. заходів щорічної всесвітньої кампанії з підвищення фінансової обізнаності Global Money Week (GMW) Полтавський національний педагогічний університет увійшов до когорти найактивніших закладів вищої освіти України. Зусиллями викладачів кафедри політекономії Сергія Степаненка, Бориса Шевченка, Олександра Сакала для студентів п’яти факультетів та навчально-наукових інститутів були проведені тематичні інтерактивні заходи, що ознайомили здобувачів освіти з історією виникнення та розвитку грошей, актуальними питаннями емісії та організації грошового обігу в Україні та світі, з історією розвитку шахрайства з грошима, загрозами сучасного платіжного шахрайства та правилами платіжної безпеки.

У сучасному суспільстві для того, щоб громадяни могли користуватися фінансовими послугами та ухвалювати відповідальні фінансові рішення, вони повинні мати достатній рівень фінансових знань. Попри підвищення рівня фінансової грамотності в нашій країні упродовж останніх років, Україна відстає за цим показником від провідних країн світу. Кафедра політекономії активно співпрацює з НБУ у напрямі впровадження у системі вищої освіти навчальних дисциплін, спрямованих на підвищення підприємницької та фінансової компетентності здобувачів освіти, свідченням чому є навчальна дисципліна «Підприємництво та фінансова грамотність». Науково-педагогічні працівники кафедри вдячні фахівцям НБУ за надані методичні матеріали та організаційну підтримку та сподіваються на подальшу співпрацю.

Підвищення рівня фінансової обізнаності студентської молоді, підготовка освітян – амбасадорів фінансової грамотності – важливий внесок у післявоєнну відбудову нашої країни, що сприятиме підвищенню добробуту населення та розвитку економіки України.

You may also like...