Короленківці підбили підсумки проєкту «Студії соціального підприємництва – від ідеї до змін у громаді»

Викладачі кафедри політекономії та студенти Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка підбили підсумки проєкту «Студії соціального підприємництва – від ідеї до змін у громаді», який стартував у лютому 2022 р.

Проєкт став переможцем Ідеятону в межах програми «Активні Громадяни» Британської Ради, що реалізується ГС «Асоціація Активних Громадян» за підтримки Посольства Великої Британії в Україні.

Метою проєкту є підвищення підприємницької обізнаності молоді 16-25 років Полтавської, Рівненської, Харківської областей, у тому числі – молоді з особливими потребами, ВПО та членів їхніх сімей, із числа соціально вразливих верств населення, шляхом організації інклюзивного навчання із соціального підприємництва для підвищення конкурентоспроможності на ринку праці, самозайнятості та працевлаштування.

Освітній компонент проєкту був реалізований з 3 по 20 лютого 2022 року. З вітальним словом до учасників звернулися перший проректор ПНПУ імені В. Г. Короленка Олексій Гура і начальниця відділу інноваційної діяльності та міжнародних зв’язків, інституційна координаторка, майстриня-фасилітаторка програми «Активні громадяни» Ірина Когут. Унікальністю перших навчальних занять було їхнє проведення одночасно офлайн (для мешканців Полтави та області) та онлайн (для представників Харківщини та Рівненщини). Загалом у проєкті взяло участь понад 60 учасників, серед яких – студенти спеціальностей: 051 Економіка (Єлизавета Щербина, Віта Сухорада, Вікторія Гончаренко, Сергій Лебединський, Анастасія Щербина, Владислав Долгов); 231 Соціальна робота (Дар’я Пилипенко, Марія Семигинівська, Анастасія Шпак); 016 Спеціальна освіта (Аліна Базалій, Олена Бородай, Яна Прапірна).

Студенти-короленківці стали активними учасниками заходів проєкту і авторами оригінальних підприємницьких ідей, пройшли 6 професійно орієнтованих тренінгів із соціального підприємництва; взяли участь у менторських зустрічах та командній роботі над обраною бізнес-ідеєю, а також презентували бізнес-ідеї під час пітчингу.

Поряд із Полтавським національним педагогічним університетом імені В. Г. Короленка партнерську підтримку проєкту надали Департамент економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій Полтавської облдержадміністрації, Управління економіки міста виконавчого комітету Рівненської міської ради, Полтавський фаховий кооперативний коледж, Академія фінансової грамоти (м. Рівне), ГО «Спілка жінок Рівненщини», ГО «Платформа саморозвитку та неформальної освіти»

У складі організаційного комітету – команди проєкту – ПНПУ представляв завідувач кафедри політекономії Сергій Степаненко. Він, а також доценти Тетяна Непокупна та Борис Шевченко долучилися до проведення тематичних навчальних занять. Проведені викладачами-короленківцями тренінги «Практика соціального бізнесу в Україні» (Тетяна Непокупна), «Маркетинг і рекламно-інформаційні технології» (Сергій Степаненко), «Файндрейзинг і партнерство» (Борис Шевченко) викликали активний інтерес та жваве обговорення серед молоді.

Урочистості з нагоди завершення проєкту були відмінені у зв’язку із воєнним вторгненням рф та запровадженням в Україні воєнного стану. Наразі організатори ухвалили рішення про нагородження та видачу роздаткових матеріалів для учасників в індивідуальному порядку або дистанційно з використанням можливостей поштової розсилки. Студенти-короленківці мають змогу отримати сертифікати учасників проєкту, робочий зошит та брендовані матеріали на кафедрі політекономії.

Більше детальної інформації про проєкт, його заходи, організаторів та учасників можна знайти за покликанням: https://www.facebook.com/Studiorum22.

You may also like...