На фізико-математичному факультеті започатковано онлайн-проєкт для майбутніх абітурієнтів

На фізико-математичному факультеті Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка у рамках профорієнтаційної роботи та з метою надання адресної кваліфікованої допомоги старшокласникам у підготовці до складання національного мультипредметного тестування запроваджено цікавий онлайн-проєкт: цикл вебінарів, тематика яких відповідає програмі цьогорічного тестування випускників закладів загальної середньої освіти з освітньої галузі «Математика».

До проведення щотижневих вебінарів залучені викладачів кафедри загальної фізики і математики та кафедри математичного аналізу та інформатики. Високий рівень фахової підготовки викладачів, великий досвід практичної роботи у полтавських гімназіях і ліцеях, творче володіння методикою навчання математики, а також ораторська майстерність спрятимуть успішній комунікації із старшокласниками. Пілотний вебінар як один із заходів Дня відкритих дверей відбувся 16 квітня. Учасниками вебінару стали близько ста одинадцятикласників Полтавського регіону.

З вітальним словом до старшокласників звернулася очільниця фізико-математичного факультету Тетяна Барболіна, яка відзначила, що минулорічна практика проведення вебінарів з підготовки учнів до ЗНО виявилась успішною, тому на факультеті ухвалили рішення про започаткування циклу вебінарів задля системного викладу базових тем шкільного курсу математики, включених до програми НМТ.

Перше заняття, присвячене функціональній змістовій лінії курсу алгебри, провела доцентка кафедри загальної фізики і математики Любов Черкаська. У режимі інтерактиву викладачка розглянула основні теоретичні моменти навчального матеріалу, зупинилась на «тонких» моментах теми, вказала на типові помилки учнів.

Особливий інтерес аудиторії та жваве обговорення викликало розв’язування вправ, пропонованих на ЗНО з математики у попередні роки. Учасники вебінару подякували за змістовне і конструктивне заняття і висловили бажання систематично долучатися до онлайн-зустрічей. Заняття сприяють ґрунтовній математичній підготовці старшокласників і допомагають належним чином підготуватися до національного мультипредметного тестування.

Запис вебінару можна переглянути за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=Xvk-zaRrY_0

Наступні вебінари відбуватимуться щосуботи о 12.00 (ідентифікатор Zoom-конференції 2773436651, код доступу 2022).

You may also like...