Кафедра загальної фізики і математики провела профорієнтаційний захід для ліцеїстів фізико-математичного профілю Полтавського міського багатопрофільного ліцею № 1 ім. І. П. Котляревського

19 травня 2023 року кафедра загальної фізики і математики провела профорієнтаційний захід для ліцеїстів фізико-математичного профілю КЗ «Полтавський міський багатопрофільний ліцей № 1 ім. І. П. Котляревського Полтавської міської ради Полтавської області».

Із вітальним словом до ліцеїстів звернулася декан факультету комп’ютерних наук, математики, фізики та економіки, докторка фізико-математичних наук, професорка Тетяна Барболіна, яка розповіла про переваги навчання та особливості освітніх програм факультету, цікаве студентське життя і перспективи працевлаштування здобувачів освіти. Тетяна Миколаївна запросила ліцеїстів вступати на спеціальності факультету комп’ютерних наук, математики, фізики та економіки Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка.

Викладачі кафедри загальної фізики і математики підготували цікаві та змістовні зустрічі на трьох окремих локаціях – у модулях «Математика», «Фізика» та «Астрономія».

У модулі «Математика» доцентка Любов Черкаська запросила ліцеїстів у світ математичних софізмів та оптичних ілюзій. В інтерактивному режимі ліцеїсти включились у роботу по з’ясуванню сутності арифметичних, алгебраїчних і геометричних софізмів та відшуканню логічних помилок у доведеннях. Дізнавшись про математичну сутність і прикладне значення оптичних ілюзій, учні розглянули яскраві приклади ілюзій глибини, розміру та руху.

У модулі «Фізика» доцент Григорій Кузьменко познайомив ліцеїстів з віртуальними фізичними лабораторіями. Серед іншого, охочі мали можливість самостійно зібрати електричне коло на мультимедійній дошці. На основі віртуальних лабораторних робіт були запропоновані проблемні задачі, які вимагали креативного нестандартного мислення.

У модулі «Астрономія» доцент Олексій Хорольський провів навчально-розважальну вікторину «Крок до зірок», де ліцеїстів чекали цікаві запитання про планети, супутники і малі тіла Сонячної системи, про Сонце і зорі, про нашу Галактику і Всесвіт. Ліцеїсти, які відповіли на найбільшу кількість запитань, отримали заохочувальні призи. Також учнів запросили взяти участь у Всеукраїнських читаннях, присвячених пам’яті Ю. В. Кондратюка, які щороку у кінці червня відбуваються на факультеті.

В.о. голови наукового сектору студентської ради факультету Анастасія Ремига презентувала освітні програми факультету та розповіла про барвисте студентське життя і дозвілля здобувачів освіти, підкресливши роль студентського самоврядування в діяльності університету. Ліцеїсти мали можливість поспілкуватися та отримати відповіді на запитання у неформальній атмосфері.

Насамкінець ліцеїсти подякували викладачам і декану факультету за свято Науки та приємно і корисно проведений час. А ми запрошуємо ліцеїстів приєднатися до студентської родини Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка та розкрити свій науковий потенціал на факультеті комп’ютерних наук, математики, фізики та економіки!

You may also like...