Готуємо учителів фізики до роботи в Новій українській школі

16 вересня 2022 р. на фізико-математичному факультеті Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка відбулася презентація освітнього середовища «Підготовка майбутніх учителів фізики до роботи в Новій українській школі».

На відкриття нової лабораторії завітали міський голова Полтави Олександр Мамай, державний секретар Міністерства освіти і науки України Сергій Захарін, директор Інституту педагогіки Національної академії педагогічних наук України Олег Топузов, академік-секретар Відділення вищої освіти Національної академії педагогічних наук України Петро Саух, перший заступник голови обласної рад Олександр Лемешко, начальник управління фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації Володимир Мицик.

Презентоване освітнє середовище, створене у тісній співпраці з потужним партнером ПНПУ імені В. Г. Короленка – Донецьким обласним спеціалізованим коледжем спортивного профілю імені С. Бубки – є важливим кроком у покращенні якості підготовки учителів природничо-математичних дисциплін. Наявне лабораторне та мультимедійне обладнання дозволяє формувати навички проведення лабораторного та демонстраційного експерименту, використання віртуальних фізичних лабораторій, організації дослідницької роботи учнів (у тому числі у процесі проєктної діяльності) тощо.

Гостей привітала очільниця фізико-математичного факультету ПНПУ імені В. Г. Короленка Тетяна Барболіна, яка зазначила, що ефективне навчання фізики передбачає спостереження, маніпулювання з реальними об’єктами та матеріалами, тому надзвичайно важливим є ознайомлення майбутніх учителів фізики із можливостями використання обладнання, яким може бути оснащений сучасний кабінет фізики Нової української школи.

Ректорка університету професорка Марина Гриньова у своєму виступі зауважила, що в університеті цього року відкриваються дві нові лабораторії для підготовки вчителів, які будуть працювати вже у Новій українській школі – лабораторії фізики і хімії. Вона висловила упевненість у тому, що оновлені лабораторії стануть потужним осередком формування висококваліфікованих учителів з цих дисциплін, а також підкреслила, що цього року у Полтавському педагогічному значно посилиться робота з підготовки вчителів фізики і хімії для роботи саме в Новій українській школі.

Олександр Мамай привітав студентів і викладачів фізико-математичного факультету з новими можливостями, що з’являються у них з відкриттям нової лабораторії, побажав ще більших та вагоміших здобутків у їхній професійній діяльності, відзначивши в цілому високий рівень вчителів природничо-математичних дисциплін у Полтаві, які можуть підготувати і готують учнів до виконання завдань зовнішнього незалежного оцінювання на 200 балів, у чому він особисто зміг пересвідчитися.

Голова Наглядової Ради Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка академік Олег Топузов, спілкуючись зі студентами фізико-математичного факультету, підкреслив вагомість природничо-математичних наук, наголосив на їхній значимості для успішної роботи Нової української школи, побажав студентам і викладачам фізико-математичного факультету подальших успіхів і творчих здобутків.

You may also like...