Факультет комп’ютерних наук, математики, фізики та економіки взяв участь в урочистостях з нагоди 110-річчя університету

В атмосфері творчої співпраці та змагальності на факультеті комп’ютерних наук, математики, фізики та економіки для учнів Полтавської загальноосвітньої школи I-III ступенів №19 викладачаі кафедри загальної фізики і математики Людмила Матяш і Максим Лутфуллін провели пізнавально-розважальний захід «Математичний калейдоскоп». Мікс цікавих математичних задач та інформації щодо історії становлення та розвитку факультету викликав неабияку зацікавленість школярів. Коди-розв’язки геометричних задач, отримані учасниками змагання, дістали інформаційну інтерпретацію з боку організаторів. Учні дізналися багато цікавих фактів про історію створення та сьогодення факультету, освітні програми, за якими нині здійснюється підготовка здобувачів освіти, професорсько-викладацький склад кафедр, перспективні напрямки подальшої розбудови факультету. Позитивні емоції та приємні враження, отримані усіма учасниками заходу, стали приємним підсумком їхньої спільної роботи.

Серед інших локацій на факультеті відбувся навчально-розважальний астрономічний захід «Зорепад», який провели студенти-фізики Назар Денисенко та Юлія Білецька за безпосередньої підтримки представниці студентської ради факультету Діани Богодіст і доцента Олексія Хорольського. Учнів 11 класу чекали нестандартні запитання про зодіакальні сузір’я, планети і малі тіла Сонячної системи, про нашу Галактику і Всесвіт, про визначних українців, які вписали своє ім’я в історію космічних здобутків. Проблемні та часом жартівливі запитання вимагали від майбутніх вступників винахідливості, спостережливості та креативного мислення.

Аспірант першого року навчання освітньо-наукової програми «Освітні, педагогічні науки» кафедри загальної педагогіки та андрагогіки Дмитро Дєдов (науковий керівник – професор Володимир Мокляк) провів практико орієнтований семінар «Графічні хмарні сервіси штучного інтелекту». Зокрема, розглянули такі сервіси: для генерації зображень (Nightcafe Creator, Starry AI, Artbreeder, Dream by WOMBO), для редагування фотографій (Fotor, Pixlr, BeFunky), для дизайну (Designs.ai, Fronty, Visme, Canva), для відео (Murf.ai, Runway ML, InVideo, Wave.video). Учасники семінару ознайомилися з тим, як правильно писати запити в графічні сервіси зі штучним інтелектом (ШІ) (чітке формулювання, деталізація, структурованість, ключові слова, творчий підхід, повтор запиту). Практична частина зібрання – створення картинок, їх обробка в одному з сервісів, та робота в одному із сервісів роботи з відео.

Запрошуємо на навчання на факультет комп’ютерних наук, математики, фізики та економіки.

You may also like...