Представники університету взяли участь у Цифровому освітньому форумі Полтавщини

У Полтавському обласному центрі естетичного виховання учнівської молоді відбувся Цифровий освітній форум Полтавщини за участі керівництва Полтавської обласної військової адміністрації (заступники начальника Полтавської ОВА Володимир Когут, Антон Чубенко, директор Департаменту освіти і культури ОВА Євген Кончаковський, перший заступник голови обласної ради Олександр Лемешко, заступник директора Департаменту будівництва, містобудування і архітектури, житлово-комунального господарства та енергетики ОВА Ірина Особік), експертки офісу ефективного регулювання BRDO та проєкту DECIDE Ксенії Плєвако, представників розробників освітніх інформаційних систем.

Доценти кафедри математичного аналізу та інформатики Оксана Дмитрієнко та Олександр Мамон відвідали тематичні виставки освітніх інформаційних систем Eddy, HUMAN, Єдина школа, Нові знання.

У рамках заходу розглянули питання щодо цифрової екосистеми DREAM: відкритість, прозорість, підзвітність; формування мережі професійних ліцеїв в Полтавській області; упровадження електронного документообігу в закладах освіти: досвід, можливості та перспективи.

За спільної участі Полтавської обласної адміністрації та Департаменту освіти і науки була проведена ініціативна робота з впровадження освітніх інформаційних систем у закладах загальної середньої освіти області. Мета – перехід на електронний формат документів, які використовуються у повсякденній діяльності закладів.

«На території Полтавської області всі школи загальної середньої освіти успішно вибрали та виконали процес підключення до освітніх інформаційних систем. Впроваджена електронна система управління освітою забезпечує збір, зберігання, управління та використання даних у сфері освіти, дозволяє приймати обґрунтовані та ефективні управлінські рішення, – підкреслив Антон Чубенко. – Цифровізація освіти є необхідною в умовах сучасності і є потужним інструментом для розвитку освітнього середовища». [https://defence.poda.gov.ua/news/176315].

You may also like...