Доцент Сергій Степаненко провів серію профорієнтаційних занять у рамках літнього пришкільного табору у Науковому ліцеї № 3 Полтавської міської ради

Завідувач кафедри політекономії Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка Сергій Степаненко протягом чотирьох років активно долучений до реалізації освітнього проєкту PRO: освіта, започаткованого громадською спілкою «Полтавська асоціація бізнесу» та спрямованого на підвищення рівня економічної свідомості та фінансової грамотності молоді м. Полтави та регіону. У 2022–2023 н. р. у рамках проєкту Сергій Степаненко був консультантом та тренером освітніх занять «Pro: економіку» та «Pro: маркетинг». Навчальні заняття відбувалися протягом весняних місяців 2023 р.

Також цьогоріч у червні завдяки співпраці з Науковим ліцеєм №3 Полтавської міської ради проєкт уперше був реалізований у рамках літнього пришкільного табору для учнів восьмих класів. Програма стала адаптованим варіантом традиційних занять PRO: освіти. За 5 днів у пришкільному таборі для 38 ліцеїстів було проведено:

  • серію профорієнтаційних та ознайомчих занять із курсів PRO:економіку, PRO:маркетинг та PRO:менеджмент (тренер – Сергій Степаненко);
  • тренінги на розвиток м’яких навичок, зокрема вирішення конфліктів, креативність, тайм-менеджмент та вміння бути щасливими, мотивуючи себе на результат.

Завершили літнє навчання екскурсійною поїздкою до двох компаній-учасників Полтавської асоціації бізнесу. PRO: освітяни мали змістовну екскурсію до ТОВ «Системи модернізації складів» (ТМ «KONSORT»), де оглянули виробничі корпуси підприємства, ознайомилися з LEAN-технологіями у виробництві та управлінні, отримали уявлення про технологічні можливості виробництва, обговорили бізнес-процеси та корпоративну культуру із менеджментом компанії. Також учасники проєкту завітати у головний офіс та на склади мережі мультимаркетів «Аврора».

Участь в освітніх та профорієнтаційних заняттях стимулює бажання молоді у подальшому здобувати вищу економічну освіту, допомагає із самостійним становленням у дорослому житті.

You may also like...