Аспірантка Наталія Степаненко долучилася до проєкту ВідНОВА:UA

З 12 по 16 вересня 2022 р. у Чернігові відбувся перший всеукраїнський обмін в рамках Національної програми залучення молоді до відновлення України ВідНОВА:UA. Полтавський національний педагогічний університет імені В. Г. Короленка у цьому амбіційному проєкті представляла аспірантка спеціальності 011 Освітні, педагогічні науки Наталія Степаненко (науковий керівник – професор Василь Фазан).

Метою проєкту було відновлення молодіжного простору – приміщення Чернігівського обласного молодіжного центру, одного з найбільших в Україні (27 лютого 2022 р., на четвертий день повномасштабного російського вторгнення в Україну, будівля центру була сильно пошкоджена внаслідок ракетного обстрілу зі сторони окупаційних військ).

Важливим аспектом обміну став насичений неформальний процес навчання. Учасники протягом 5 днів продемонстрували неабиякий запал у набутті та вдосконаленні будівельних навичок, внаслідок чого кінцевий результат потішив і учасників, і організаторів. Унікальним став міжкультурний обмін між учасниками з різних куточків України. Молодь натхненно ділилася власним досвідом волонтерської діяльності, з цікавістю переймала ініціативи інших громад, брала активну участь в обговоренні перспектив подальшого відновлення країни. Екскурсія містом і занурення в історію визначних пам’яток архітектури стали окрасою цього неймовірного проєкту.

Програму обмінів було здійснено під егідою Міністерства молоді та спорту України спільно з ГО «Місто Активних Громадян» у рамках проєкту ПРООН «ЄС за діалог: Зміцнення стійкості України для реагування на нагальні потреби центральної і місцевої влади, а також населення, що постраждало внаслідок війни» за фінансової підтримки Європейського союзу (ЄС).

You may also like...