Майстер-клас по вебдизайну для студентів факультету

На факультеті комп’ютерних наук, математики, фізики та економіки для студентів спеціальностей Середня освіта (Інформатика) та Комп’ютерні науки напередодні Дня вебмайстра відбувся майстер-клас на тему «404 Not Found», який провела доцент кафедри математичного аналізу та інформатики Оксана Дмитрієнко.

За її словами, щороку 4 квітня фахівці, які причетні до веброзробки, відзначають своє професійне свято – День вебмайстра. Дата схожа на помилку 404 «Сторінку не знайдено», яка з’являється на сторінці сайту, якщо сервер не може знайти дані на запит користувача. Дане свято офіційно не затверджено, але вебфахівці такою датою нагадують, що запит на свято є, але немає «сторінки для запиту», тобто помилка 404.

Професія вебмайстра доволі нова, але настільки важлива для сучасного світу. Уперше термін вебмайстер використав прабатько інтернету Тім Бернерс-Лі в 1992 році. З розвитком інтернету і появою великих сайтів, технології розробки удосконалювалися, а це призвело до виділення спеціалізацій вебмайстрів в різні професії.

Серед завдань на майстер-класі студенти створювали банери у патріотичному стилі для свого майбутнього сайту, який вони у найближчому майбутньому будуть розробляти під час вивчення курсу «Вебпрограмування». Студенти продемонстрували свої творчі роботи та отримали коментарі до них.

You may also like...