В університеті відбулася гостьова лекція професорки Елліни Панасенко

15 листопада 2023 р. відповідно до програми Міжнародної науково-практичної конференції «Європейський вектор розвитку вищої освіти України» відбулася гостьова лекція з елементами тренінгу для аспірантів і магістрантів університету на тему: «Дослідження стресових станів українського студентства в умовах війни: теоретичні засади, емпіричні результати та копінг стратегії». Лекторка-модераторка – Елліна Панасенко,докторка педагогічних наук, професорка, завідувачка кафедри практичної психології ДВНЗ «Донбаський державний педагогічний університет».

Гостьову лекцію відвідали учасники конференції – студенти, магістранти, аспіранти, науково-педагогічні працівники факультету комп’ютерних наук, математики, фізики та економіки, а також інших факультетів університету. Присутні дізналися про стрес, причини його появи, загальновизнані види стресорів, провідні теорії стресу у світовій психологічній науці та практиці, основні етапи переживання стресу, ранжування чинників виникнення стресів у студентської молоді, копінг-стратегії з метою зниження рівня стресу.

Наприкінці заходу слухачі висловили своє задоволення і захоплення від прослуханої лекції, цікаво, що кожен відчув – рівень стресу знизився, лекція виявилася своєрідною копінг-стратегією. Було окреслено перспективи подальшої співпраці між Полтавським національним педагогічним університетом імені В. Г. Короленка і ДВНЗ «Донбаський державний педагогічний університет».

You may also like...