У Полтавському національному педагогічному університеті імені В. Г. Короленка відзначили День безпечного Інтернету

#ДеньБезпечногоІнтернету#ШахрайГудбай

06 лютого 2024 р. у світі відзначали День безпечного Інтернету (Safer Internet Day) під гаслом «Разом для найкращого Інтернету». Це вже 21 День безпечного Інтернету, що відзначається в Україні.

День безпечного Інтернету (SID/ДБІ) запровадили мережі Insafe та INHOPE за підтримки Європейської комісії для просування практик і розповсюдження досвіду безпечного та позитивного використання цифрових технологій, особливо, дітьми й молоддю.

Метою Дня безпечного Інтернету є поширення знань про безпечне та відповідальне використання цифрових технологій для дітей та молоді. Більш того, це запрошення для всіх до поважливого онлайнового спілкування задля забезпечення найкращого цифрового досвіду.

З цієї нагоди у Полтавському національному педагогічному університеті імені В.Г. Короленка для студентів другого курсу факультету комп’ютерних наук, математики, фізики та економіки було проведене заняття з платіжної безпеки на тему «Поради з кібербезпеки та схеми шахрайства у воєнний час». Під час заняття викладачі кафедри математичного аналізу та інформатики, кафедри політекономії доценти Оксана Дмитрієнко та Борис Шевченко розповіли студентам про важливість дотримання правил безпеки платежів та розрахунків в Інтернеті, поділилися важливою інформацією зі студентами щодо безпечного та відповідального поводження в мережі Інтернет. Особлива увага була приділена заходам з протидії іноземній технічній розвідці з використанням мережевих технологій.

Цей захід був проведений за сприяння Національного Банку України та з використанням навчальних матеріалів, розроблених експертами Національного банку України в межах Всеукраїнської інформаційної кампанії з протидії платіжному шахрайству #ШахрайГудбай, освітніх ресурсів Національного банку України в соціальній мережі «Фейсбук»: @harazd.bank.gov.ua@talan.nbu та в інстаграмі: @harazd_nbu.

You may also like...