У ПНПУ відбувся вебінар «Реєстрація на НМТ — перший крок до омріяної професії»

5 квітня 2023 року відбувся вебінар для випускників, батьків і учителів «Реєстрація на НМТ — перший крок до омріяної професії», організований факультетом комп’ютерних наук, математики, фізики та економіки Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка.

Щороку процес реєстрації на ЗНО/НМТ тривожить тисячі майбутніх абітурієнтів та їх батьків, оскільки від точності дотримання вимог залежить можливість взяти участь у тестуванні, а отже, і можливість вступити до обраного ЗВО на омріяну спеціальність. Полтавський національний педагогічний університет імені В.Г.Короленка спрямовує свою діяльність у тому числі і на консультативну підтримку майбутніх абітурієнтів під час основних етапів вступної кампанії. Вебінар «Реєстрація на НМТ — перший крок до омріяної професії» — один із заходів такого спрямування. Модерувала вебінар доцентка кафедри загальної фізики і математики Людмила Матяш.

У своєму вітальному слові Людмила Олександрівна звернула увагу на  перспективи і можливості, які розкриває перед студентом навчання у Полтавському національному педагогічному університеті імені В. Г. Короленка, коротко представила спеціальності, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти.

Основні аспекти цьогорічної реєстрації на НМТ розкрила запрошена спікерка заходу — відповідальна за проведення зовнішнього незалежного оцінювання в Полтавській області Наталія Барболіна.

Наталія Михайлівна докладно охарактеризувала етапи реєстрації, зупинилася на важливих датах і термінах, пояснила особливості роботи з електронним кабінетом, звернула увагу на важливість правильного завантаження копій документів для успішної реєстрації.

Відмінністю НМТ-2023 від попереднього року є можливість вибору одного із предметів тесту вступником. Оскільки вагові коефіцієнти при вступі на різні спеціальності є різними, то вибір предмету, найбільш вигідного для вступу на обрану спеціальність, є непростою проблемою. Для того, щоб допомогти майбутнім абітурієнтам,  ПНПУ імені В. Г. Короленка пропонує вступникам калькулятор розрахунку конкурсного балу (http://pnpu.edu.ua/calc/).

Учасники вебінару мали можливість познайомитися із особливостями використання калькулятора для проведення дослідження з прогнозованими оцінками різних предметів для визначення кращого конкурсного балу.

Переглянути запис вебінару можна за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=HXNdkAEvvtw&t=2933s

You may also like...