Студенти фізико-математичного факультету взяли участь у воркшопі, присвяченому гуманітарному праву

10 травня 2022 р. на фізико-математичному факультеті Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка відбувся актуальний воркшоп на тему «Міжнародне гуманітарне право: прикладне застосування в часи випробувань». Його метою було розібратись у найбільш емоційно складній, дилемній у застосуванні з усіх галузей права – міжнародним гуманітарним правом. Адже воно регулює тисячолітнє явище – війни, що доволі часто супроводжуються втратами, болем й агресією. І, на жаль, зацікавленість у ньому доволі часто виникає тоді, коли відбувається акт агресії, нападу на країну.

До воркшопу приєдналась голова Ради з організації виховної діяльності Людмила Гомля, яка звернула увагу студентів на волонтерські заходи, які відбуваються в університеті.

Доповідачем на воркшопі була кандидатка історичних наук, доцентка кафедри історії України, начальниця юридичної служби Тамара Жалій. Вона роз’яснила студентам історію виникнення «міжнародного гуманітарного права», його завдання та принципи, зміст чотирьох Женевських конвенцій та їхнє дотримання під час війни, статуси фізичних осіб як учасників збройного конфлікту.

Учасники онлайн-зустрічі з’ясували, що міжнародне гуманітарне право є частиною міжнародного публічного права, яке має на меті захистити життя і людську гідність під час збройних конфліктів, а також зменшити та відвернути страждання, які є результатом війни.

You may also like...