Виховна година для студентів першокурсників

На фізико-математичному факультеті для першокурсників була проведена виховна година на тему «Арт-терапія для психологічної підтримки в умовах війни», на яку запросили психолога, арт-терапевта Тетяну Дзюбу.

За її словами, арт-терапія – це спеціалізована форма психотерапії, заснована на мистецтві, в першу чергу образотворчої і творчої діяльності, при якій відбувається вираз емоційних переживань і почуттів людини за допомогою спеціально підібраних технік (пензлика, фарби, олівців тощо). У процесі виконання роботи людина вивільняє свою підсвідомість і через самовираження творчого потенціалу відбувається поліпшення психоемоційного стану.

Серед завдань проведення нестандартної виховної години було створення позитивного емоційного настрою, зняття емоційної напруги та подолання негативізму.

Тетяна Дзюба запропонувала студентам вправу «Краєвиди емоційного стану», у результаті виконання якої кожен із учасників зміг виплеснути свої емоції на папері. Бажаючі продемонстрували свої творчі роботи та отримали коментарі до них.

Сподіваємося, що вивільнені внутрішні переживання і почуття знайшли своє вираження в творчих роботах, поліпшили загальний стан і привели в рівновагу душевний світ студентів. Тож отримуйте задоволення від самого процесу, вчиться висловлювати свої почуття, справляйтеся з переживаннями, давайте можливість виходу своєї енергії, що нагромаджується, а також розвивайте творчі здібності.

Заступник декана з виховної роботи

Оксана Дмитрієнко

You may also like...