СТУДЕНТАМ ФІЗИКАМ: МАЙСТЕР КЛАС ВІД УЧАСНИЦІ ВСЕУКРАЇНСЬКОГО КОНКУРСУ «УЧИТЕЛЬ РОКУ – 2024»


Своїми методичними доробками зі студентами факультету комп’ютерних наук, математики, фізики та економіки, які вивчають дисципліну «Методика навчання фізики», поділилася учитель фізики НВК №16 міста Полтави – переможець першого етапу Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2024» у номінації фізика, випускниця фізико-математичного факультету ПДПУ імені В. Г. Короленка – Мироненко Людмила Миколаївна.


Перш за все, Людмила Миколаївна, розповіла майбутнім учителям фізики про Всеукраїнський конкурс «Учитель року» наголосивши на тому, що цей конкурс проводиться на державному рівні з 1995 року, а його метою є підвищення престижності професії вчителя в суспільстві. Вона також зазначила, що за своєю сутністю він є конкурсом професійної майстерності вчителів, для кожної предметної спеціальності. Конкурс проводиться раз на 5 років, а організатори конкурсу ставлять такі головні завдання: виявлення та підтримка талановитих педагогічних працівників, поширення кращого педагогічного досвіду, сприяння розвитку творчого потенціалу вчителя, підвищення його професійної майстерності та самореалізації.

З огляду на мету й глобальні завдання конкурсу, Людмила Миколаївна порадила здобувачам освіти не лякатися їх, а вже зараз розпочинати формувати своє власне «методичне портфоліо», вивчаючи інноваційні підходи вчителів-новаторів під час проходження педагогічних практик, переглядаючи майстер-класи на сайтах, ознайомлюючись з джерелами інформації на методичні теми, під час вивчення дисциплін професійного спрямування та ін.

Серед іншого, Людмила Миколаївна, звернула не аби яку увагу на формування в учнів практичних компетентностей. Особисто вона, з цією метою, часто користується діяльнісним методом у рамках проєктного підходу, залучаючи учнів до участі у різних конкурсах і проєктах. Присутні з великим інтересом прослухали виступ учня 10 А класу Полтавського НВК №16 Артема Сидоренка про роботу над одним із проєктів під керівництвом Людмили Миколаївни.

На завершення зустрічі студенти з’ясували, що в одному із виконаних завдань запропонованого Людмилою Миколаївною, «немає нічого неможливого»!

You may also like...