Сергій Степаненко взяв участь у тренінгу від Центру Бендукідзе та Economic Fundamentals Initiative

Упродовж липня-серпня 2024 року завідувач кафедри політекономії Сергій Степаненко взяв участь в серії тренінгів, організованих Bendukidze Free Market Center та Economic Fundamentals Initiative. Тренінгова програма передбачала як зустрічі онлайн, так і офлайн-активності та була спрямована на підвищення ефективності викладання економіки в закладах освіти, обговорення навчальних програм економічних дисциплін у середній та вищій школі, а також опанування учасниками сучасних методик та інтерактивних інструментів формування та розвитку економічної грамотності у здобувачів освіти.

З 22 по 26 липня під час онлайн-зустрічей учасники розглядали активні методи навчання, ділилися досвідом їх використання в освітній діяльності, а також обговорювали EdTech інструменти для викладання й оцінювання дисциплін, зокрема роль штучного інтелекту в цьому процесі.

Офлайн-активності відбувалися 13-15 серпня у м. Києві на базі освітнього центру “Освіторія Хаб” й охоплювали широкий спектр тем: від основ методики економіки до гейміфікації у викладанні. Під час практичних занять учасники ознайомилися з методиками використанням симуляцій, засадами ситуаційного аналізу, експериментального навчання та розширили онлайн-інструментарій для оцінювання навчальних досягнень здобувачів освіти. Особлива увага під час тренінгів приділялася проєктно-орієнтованому навчанню та активним методам викладання, які розширюють горизонти економічного пізнання здобувачів освіти. Тренінг завершився представленням групових проєктів та обговоренням ефективності застосованих навчальних методик.

Учасники тренінгів відзначили важливість отриманих знань та навичок, актуальність отриманих інформаційних та методичних матеріалів, що стануть їм у нагоді під час викладання економічних дисциплін у середній та вищій школі.

You may also like...