Подорож «фізичним лабіринтом» на факультеті комп’ютерних наук, математики, фізики та економіки

Учні 10 класів Полтавського ліцею №6 «Лідер» мандрували «звилистими тунелями “Фізичного лабіринту”» на факультеті комп’ютерних наук, математики, фізики та економіки Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка.

Розпочав зустріч із вітальним словом завідувач кафедри загальної фізики і математики доцент Олег Саєнко. Проходячи через зони лабіринту «Океанів», учні спостерігали за деякими цікавими явищами пов’язаними із властивостями рідин, газів та їх потоків.

На передодні Великодня з великим завзяттям розв’язували проблему «Колумбового яйця» та з інтересом спостерігали за «лавітуючою» крашанкою.

Відвідуючи сектор лабіринту під назвою «Фізика та інженерна справа», очолюваний магістранткою Юлією Мещеряковою учні з’ясовували, чому всі рукотворні об’єкти так чи інакше є наслідком вивчення фізики, як фізика робить наше життя швидшим і кращим, без відкриття яких фізичних законів не існували б деякі транспортні засоби.

Разом із студентом третього курсу Дмитром Стеценком учні з’ясували, як створюються безпілотні транспортні засоби та, як, взагалі, автоматизуються різноманітні виробничі процеси, зокрема, і експериментальні дослідження у фізиці та інших природничих науках, як використовуючи платформу «ARDUINO» можна створити «партронік» для автомобіля і інші цікаві та корисні речі.

You may also like...