Нові можливості педагогічного університету в онлайновому навчанні

22 липня 2022 р. доцентка кафедри математичного аналізу та інформатики Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка Оксана Дмитрієнко взяла участь у вебсемінарі «Використання освітніх онлайн-платформ для коледжів та університетів: Udemy» з метою ефективного використання курсів платформи Udemy в освітній діяльності студентів та самоосвіті викладачів.

Модераторами семінару були освітня тренерка ГО Вище, екскерівниця Центру забезпечення якості освіти НаУКМА Ольга Бершадська і генеральний директор директорату цифрової трансформації Міністерства освіти і науки України Дмитро Завгородній за участю Enterprise Customer Success Manager Aaron Fullard, Sales Development Representative Olena Drevetska та голови навчально-методичної підкомісії з дистанційного навчання Міністерства освіти і науки України Юрія Зубаня.

На вебсемінарі обговорили такі питання: особливості платформи Udemy; пропозиція для освітніх закладів України; адміністрування платформи Udemy; організація доступу користувачам; моделі застосування курсів від Udemy.

Платформа Udemy пропонує безліч онлайн-курсів, призначених для розвитку життєвих і професійних навичок, а деякі навіть надають інформацію щодо різноманітних хобі. Зацікавитись може кожен: програмування, обробка і аналіз даних, розробка комп’ютерних ігор, графічний дизайн, управління проєктами, фінанси, психологія, малювання, фітнес тощо.

Учасники онлайн-зустрічі з’ясували, що безкоштовний доступ для українських ЗВО відкритий для 3 % від усіх представлених на платформі курсів, а це близько 12000 курсів, які викладаються 11 мовами. Курси побудовані у вигляді відеолекцій, а деякі навіть із субтитрами, наявні вправи. По завершенню курсу видається сертифікат. Передбачений також мобільний додаток, в якому є можливість закачати курс, а потім в офлайн-режимі переглядати його.

ВАЖЛИВО. Отримати безкоштовний доступ до вивчення курсів на платформі https://ua.udemy.com/ може будь-який студент чи викладач Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка, маючи корпоративну пошту та надіславши листа на okdm@gsuite.pnpu.edu.ua.

Також безкоштовний доступ наданий Полтавському національному педагогічному університету імені В.Г. Короленка на платформі Coursera (https://www.coursera.org/ ). Звернутись потрібно студенту чи викладачу, маючи корпоративну пошту, ел.листом на okdm@gsuite.pnpu.edu.ua.

You may also like...