Неформальна освіта викладачів кафедри політекономії

Упродовж восьми тижнів у лютому-квітні 2021 р. доценти кафедри політекономії Тетяна Непокупна та Олександр Сакало успішно пройшли онлайн-курс “Соціологія та соціальні дослідження: що, як, навіщо?” на платформі Prometheus.

Викладачі кафедри політекономії отримали сертифікати про успішне проходження онлайн-навчання.

Курс мав на меті поглиблення знань з основ прикладного соціального дослідження і складався з таких тем: “Що таке соціологія, соціальні дослідження та соціальна інформація? Хто, для чого та чиїм коштом проводить соціальні та соціологічні дослідження в Україні та світі?”; “Де та як здобути нову соціальну інформацію? (Джерела соціальної інформації, стратегії та методи дослідження)”; “Вибірки: основи формування та розрахунків”; “Практичні поради для індивідуальних інтерв’ю та фокус-груп”; “Співпраця з дослідниками та дослідницькими центрами”; “Результати досліджень: виклики представлення й інтерпретації”; “Дослідницький компонент соціальних проектів: поради грантерам”; “Програмне забезпечення для аналізу даних у соціальних дослідженнях”.

Онлайн-навчання сприяло удосконаленню навичок щодо розмежування фахових повідомлень від маніпулятивних, проведення різних видів опитувань за допомогою різних методів, представлення дослідницького компоненту потенційним грантодавцям та ін.

You may also like...