Наукова практика для учнів Ліцею № 17 «Інтелект» на базі факультету комп’ютерних наук, математики, фізики та економіки

5 червня 2023 р. факультет комп’ютерних наук, математики, фізики та економіки Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка гостинно відчинив свої двері для учнів Ліцею № 17 Полтавської міської ради: під керівництвом викладачів факультету у рамках Місяця позашкілля в Полтавському національному педагогічному університеті імені В. Г. Короленка тонкощі розв’язування олімпіадних задач з математики пізнаватимуть учасники «Школи олімпійського резерву», а десятикласники проходитимуть наукову практику.

Під керівництвом учителів математики Тетяни Шиманської та Яни Шаравари до ПНПУ імені В. Г. Короленка завітала чисельна когорта талановитих ліцеїстів, серед яких переможці олімпіад та конкурсів-захистів Малої академії наук різних рівнів з математики, фізики, інформатики, астрономії, технологій, правознавства, англійської мови, хімії біології, переможці мистецьких фестивалів та конкурсів.

Гостей факультету радо зустріли очільниця факультету комп’ютерних наук, математики, фізики та економіки Тетяна Барболіна та заступниця декана Людмила Матяш.

Тетяна Миколаївна познайомила ліцеїстів з історією факультету, представила спеціальності, за якими здійснюється підготовка, побажала цікавих і плідних занять.

Перше заняття для «Школи олімпійського резерву» провів завідувач кафедри математичного аналізу та інформатики професор Микола Сєров, який зосередив увагу на розв’язуванні задач з параметрами.

З особливостями розв’язування задач на графах олімпійців познайомив старший викладач кафедри загальної фізики і математики Микола Красницький.

Заняття у рамках наукової практики з математики десятикласники розпочали разом із доцентом кафедри загальної фізики і математики Любов’ю Черкаською, яка допомогла учням пригадати основні властивості функцій, систематизувати знання та навички розв’язування задач функціональної змістової лінії шкільного курсу математики.

Наступний день наукової практики був присвячений ірраціональним рівнянням. Доцент кафедри математичного аналізу та інформатики Юрій Подошвелев пояснив основні методи розв’язування таких рівнянь, звернув увагу на небезпеки, які чекають на неуважного учня.

Протягом двох перших днів наукової практики ліцеїсти употужнили свій математичний арсенал, здійснили важливі кроки у підготовці до майбутнього ЗНО/НМТ. Можливо, не завжди було легко, але результат того вартий.

Також 6 червня кращі учні взяли участь у зустрічі з ректоркою Мариною Гриньовою та менеджментом Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка.

You may also like...