На кафедрі загальної педагогіки та андрагогіки відбувся круглий стіл для здобувачів третього (освітньо-науковго) рівня вищої освіти

19 лютого 2020 р. на кафедрі загальної педагогіки та андрагогіки ПНПУ імені В. Г. Короленка відбувся круглий стіл «Реалізація наукової складової освітньо-наукової програми (підготовка до попереднього розгляду дисертації у Полтавському національному педагогічному університеті імені В. Г. Короленка)» за участі викладачів кафедри, наукових керівників і здобувачів третього (освітньо-наукового) рівня вищої освіти.

На засіданні круглого столу виступили науковці педагогічного університету. Так, завідувач кафедри загальної педагогіки та андрагогіки Олена Ільченко зазначила, що попередній розгляд дисертації відбувається згідно «Положення про порядок попереднього розгляду дисертацій у Полтавському національному педагогічному університеті імені В. Г. Короленка» з метою підвищення ефективності та результативності науково-дослідної роботи, забезпечення високого рівня та об’єктивності розгляду дисертацій здобувачів наукових ступенів. Професор Лариса Семеновська, учений секретар спеціалізованої ученої ради Д 44.053.03 ПНПУ імені В.Г. Короленка, розкрила процесуальні особливості підготовки та здійснення процедури попереднього захисту. Завідувач аспірантурою ПНПУ імені В. Г. Короленка доцент Катерина Лобач вказала на необхідність залучення аспірантів до подібних заходів з метою введення їх у вітчизняну та міжнародну академічну спільноту, формування у здобувачів ступеня доктора філософії комунікативних компетентностей, а саме – здібностей вільно спілкуватися з питань, що стосуються їхніх наукових досліджень.  Доцент Володимир Мокляк закцентував увагу на чинних вимогах до підготовки дисертації, публікацій, що підтверджують апробацію наукового дослідження.

Участь в обговоренні взяли також здобувачі третього (освітньо-наукового) рівня вищої освіти: Наталія Токуєва, Тетяна Бондаренко, Людмила Савенко, Тетяна Фазан  та ін.

Кафедра загальної педагогіки та андрагогіки бажає здобувачам успішних захистів дисертацій та подальших наукових здобутків!

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *