«Мій шлях в ІТ»: зустріч студентів факультету комп’ютерних наук, математики, фізики та економіки з випускником факультету Олександром Ковальовим

4 травня 2023 року на факультеті комп’ютерних наук, математики, фізики та економіки відбулася зустріч із випускником 2016 року Олександром Ковальовим. Сьогодні Олександр — успішний iOS-розробник, портфоліо якого містить не один потужний проєкт.

Олександр Анатолійович через призму власного досвіду розповів про важливі кроки, які слід здійснити для отримання першої роботи в ІТ-галузі: розвиток Soft skills разом із фаховою підготовкою та неформальною освітою, створення портфоліо, представлення себе як кандидата у професійних мережах, підготовка до співбесіди.

Студенти з цікавістю дізналися про важливість уміння ставити правильні запитання для здійснення ефективного пошуку, про переваги й недоліки здобуття неформальної освіти через читання книг/проходження курсів/менторства, про те, чи вигідно бути фрілансером тощо. Гість також розповів про свій досвід викладацької діяльності як ментора, а також автора курсу на платформі https://itvdn.com.

Особливу цікавість студентів викликали питання організації самоосвіти, підбору якісних курсів.

На важливості постійного самовдосконалення наголосила декан факультету комп’ютерних наук, математики, фізики та економіки Тетяна Барболіна, яка відзначила, що студенти ПНПУ імені В. Г. Короленка завдяки партнерським угодам університету можуть долучатися до навчальних курсах на потужних освітніх платформах.

Завідувач кафедри математичного аналізу та інформатики Микола Сєров звернув увагу на важливість ІТ-галузі в сучасному світі та необхідність якісної підготовки фахівців.

Факультет комп’ютерних наук, математики, фізики та економіки завжди радий успіхам своїх випускників, відкритий до пропозицій, ідей щодо співпраці. Бажаємо творчих успіхів  на професійному і життєвому шляху як нинішнім, так і колишнім студентами.

You may also like...