Майбутні вчителі інформатики познайомилися з проєктом «Інформатика NewG»

15 лютого 2023 р. на кафедрі математичного аналізу та інформатики Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка відбувся майстер-клас учасниці пілотного проєкту «Інформатика NewG», учителя математики та інформатики опорного закладу «Решетилівський ліцей імені І. Л. Олійника Решетилівської міської ради» Ірини Байбузи.

У заході взяли участь викладачі кафедри, здобувачі освіти першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти.

Із вітальним словом до учасників заходу звернувся доцент кафедри математичного аналізу та інформатики, гарант освітньої програми «Середня освіта (Інформатика та мова і література (англійська))»  Олександр Мамон, підкресливши важливість гостьової лекцій для майбутніх вчителів інформатики.

Ірина Сергіївна охопила важливу проблему, пов’язану із оновленням шкільного курсу інформатики, та ознайомила слухачів із власним досвідом участі у пілотному проєкті «Інформатика NewG». Даний проєкт впроваджується програмою EU4DigitalUA в межах другого компоненту «Інституційне зміцнення та розвиток потенціалу» (FIIAPP) і фінансується Європейським Союзом. Проєкт спрямований на оновлення шкільного курсу відповідно до концептуальних засад Нової української школи.

Протягом 2022-2023 навчального року здійснюється пілотне впровадження із відповідним моніторингом ефективності впровадження освітніх ресурсів з інформатики, створених у рамках спільного проєкту Міністерства освіти і науки України, Міністерства цифрової трансформації України та програми EU4DigitalUA із залученням українських та міжнародних експертів.

Ірина Байбуза – одна з 50 учителів державних закладів освіти України, на базі яких відбувається пілотування оновлених освітніх ресурсів предмета «Інформатика», розроблених на базі освітньої платформи «Всеукраїнська школа онлайн (ВШО)».

Лекторка ознайомила із основними цілями проєкту: створення нового контенту для 1-11 класів; розробка освітніх ресурсів для вивчення інформатики з подальшим розміщенням у вільному доступі на сайті Всеукраїнської школи онлайн; залучення найкращих українських і європейських ІТ-експертів.

Пані Ірина продемонструвала результати власної практичної діяльності з використанням освітніх ресурсів, розроблених в рамках проєкту «Інформатика NewG», виділила подальші напрямки розвитку та модернізації шкільного курсу інформатики у відповідності до концепції Нової української школи.

Щиро дякуємо Ірині Сергіївні за цікаву інформативну зустріч і сподіваємось на подальшу плідну співпраці.

You may also like...