У педагогічному університеті відбувся День кафедри математичного аналізу та інформатики

Викладачі кафедри математичного аналізу та інформатики долучилися до організації і проведення традиційного тижня фізико-математичного факультету. Цього року студенти нашого університету та гості брали участь у різноманітних заходах, що відбувалися на кафедрі 30 березня у форматі конкурсів, відкритих лекцій, круглого столу, фасилітаційних сесій та  вебінарів.

Зацікавлено і змістовно відбувся круглий стіл «Використання мобільних пристроїв у навчальному процесі» під керівництвом доцента Олександра Мамона. Учасники зустрічі обговорили актуальні питання, пов’язані з перспективою впровадження мобільних технологій у закладах середньої освіти, удосконалили практичні навички роботи в сервісі Kahoot зі створення тестів і вікторин.

«Конкурс комп’ютерного малюнку», який провела доцент Олена Кривцова, виявив вміння студентів-інформатиків програмувати і творчо мислити. Учасники змагалися у створенні графічних зображень засобами мови програмування С++ у візуальному середовищі програмування Visual C++ Express. Переможцями конкурсу стали студент групи КН-21 Борис Передерій та студентка групи М-24 Юлія Мешко.

На вебінар «Інтерактивні можливості LaTeX», проведений доцентом Юрієм Подошвелевим, завітали студенти та викладачі закладів вищої освіти Полтави, а також учні та вчителі шкіл міста. Широкому загалу було представлено основні підходи щодо створення інтерактивного навчального контенту на основі TeX-програмування. Практична частина вебінару була проілюстрована конкретними прикладами, а саме представлено програмування інтерактивного підручника «Диференціальні та інтегральні рівняння в прикладах і задачах» у реальному часі. Центральним моментом вебінару була демонстрація створення інтерактивної графіки для навчальної літератури.

Жваво і цікаво пройшла фасилітаційна сесія «Освітня робототехніка як напрям STEAM-освіти», організували і провели яку доцент Тетяна Кононович та проректор з науково-педагогічної роботи Полтавського університету економіки і торгівлі Юрій Матвієнко. Юрій Сергійович наголосив на важливості й актуальності розвитку робототехніки та включення цієї дисципліни в освітній процес. Учасники виявили дискусійну активність та спробували свої сили у формуванні інтегрованого курсу «Робототехніка» для закладів загальної середньої освіти.

На відкритій лекції професора Миколи Сєрова «Симетрія у математичній фізиці» студенти 5-го курсу спеціальності Середня освіта (Математика) занурились у безмежний світ цариці наук, ознайомились із математичним трактуванням поняття симетрії, детальніше розглянули питання дослідження симетрії диференціальних рівнянь з частинними похідними та застосування симетрійних властивостей для побудови класів точних розв’язків таких рівнянь.

Фізико-математичний факультет запрошує усіх охочих долучатися до заходів тижня факультету.

You may also like...