Круглий стіл в онлайн-форматі «Небесна Сотня – перші герої російсько-української війни»

На факультеті комп’ютерних наук, математики, фізики та економіки був проведений круглий стіл на тему «Небесна Сотня – перші герої російсько-української війни», який провели куратори академічних груп.

День Героїв Небесної Сотні відзначають щорічно 20 лютого згідно з Указом Президента від 11 лютого 2015 року № 69/2015 «Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні». З 18 по 20 лютого 2014 року відбулися масові розстріли протестувальників під час Революції гідності. 20 лютого загинуло найбільше учасників протестів – 48. Їх разом з іншими 54 загиблими та смертельно пораненими майданівцями та п’ятьма активістами, які загинули навесні 2014 року з початком російської агресії на Сході України за демократичні цінності та територіальну  цілісність нашої держави, назвали Героями Небесної Сотні. 17 лютого 2021-го Верховна Рада України визнала Революцію гідності одним із ключових моментів українського державотворення та виразником національної ідеї свободи.

Адже зараз дуже корисно проговорювати все, що ви переживаєте і взаємно підтримувати одне одного. Студенти факультету переглянули відеоролики фрагментів спогадів учасників Революції гідності із проєкту «Голоси Революції гідності» (https://uinp.gov.ua/pres-centr/novyny/golosy-revolyuciyi-gidnosti-v-merezhu-vyklaly-svidchennya-uchasnykiv-maydanu ) та поділилися своїми враженнями.

Тож, дорогі студенти, викладачі та адміністрація факультету завжди відкриті до діалогу, до підтримки, на яку ви можете розраховувати!

Інформаційно-методичні матеріали до Дня Героїв Небесної Сотні, розроблені Національним музеєм Революції Гідності https://docs.google.com/document/d/1kRxxuwfpKA3gUJ7H6I3InHyqhF8pNSR9/edit

You may also like...