Доцент кафедри політекономії Олександр Сакало отримав сертифікат експертного рівня з курсу “Європейська зовнішня політика: просто про складне”

Упродовж п’яти тижнів у березні-квітні 2021 р. доцент кафедри політекономії Олександр Сакало успішно пройшов курс “Європейська зовнішня політика: просто про складне” на освітній онлайн-платформі Prometheus.

Курс мав на меті пояснення логіки та парадоксів європейської зовнішньої політики – її структури, динаміки та перспектив.

Навчальна програма курсу складалася з таких основних тем: “Реалії зовнішньої політики ЄС: історія та сучасність”, “Європейський Союз: наскільки безпековий гравець?”, “ЄС як глобальний гравець”, “Європейська зовнішня політика: «аналітичні лінзи»”, “Зовнішня політика Нової Європи”.

Після опанування курсу слухачі зможуть краще орієнтуватися у вирі інформації про європейську зовнішню політику ЄС та зовнішню політику ключових держав-членів Євросоюзу; зрозуміти, як приймаються зовнішньополітичні рішення у ЄС; розібратися, як Євросоюз співпрацює з НАТО і Радою Європи.

Основними викладачами курсу виступили аналітикиня Центру “Нова Європа”, викладачка Національного університету “Києво-Могилянська академія”, кандидатка політичних наук Катерина Зарембо та викладачка Національного університету “Києво-Могилянська академія”, кандидатка політичних наук Валентина Романова. Гостьовими лекторами курсу були запрошені міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, голова комітету Верховної Ради України з питань інтеграції України з ЄС, у 2016-2019 роках віце-прем`єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе, голова Представництва ЄС в Україні Х’юг Мінгареллі, заступник голови Консультативної місії ЄС в Україні Фредрік Веслау та інші іноземні та вітчизняні дипломати, науковці та журналісти-міжнародники.

Однією з родзинок курсу є доступна подача матеріалу сучасних академічних досліджень та експертних дискусій, а також екскурсів вітчизняних та закордонних дипломатів. Таким чином, курс розрахований на кожного, хто цікавиться зовнішньою політикою та міжнародними відносинами, від студентів до експертів.

You may also like...