День математика на фізико-математичному факультеті

Щороку 1 квітня традиційно святкують не лише День сміху, але й відзначають День математика. У рамках тижня фізико-математичного факультету відбулася низка заходів, приурочених до Дня математика.

Цікаве і нетривіальне поєднання маловідомих сторінок історії рідного краю з однією з базових тем шкільного курсу геометрії – трикутники, представлене у математичній квест-грі «Ключі до успіху».

Упродовж гри розглядаються «тематичні трикутники», які визначаються іменами всесвітньо відомих людей, що народилися на Полтавщині. Використаний краєзнавчий матеріал створює основи для усвідомлення цінності учнями нових знань і вмінь, розуміння ними важливості вчитися упродовж життя, а загальний пошук завершується відшуканням місцезнаходження «Древа Успіху» та «ключів» до успіху – тих правил та стратегій життя і діяльності людини, які вона обирає собі сама.

На фізико-математичному факультеті завжди радо зустрічають гостей. Уже традицією стали майстер-класи, які проводять кращі вчителі області. Учителька математики загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 1 Горішньоплавнівської міської ради, лауреат обласного етапу Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2021» у номінації «Математика», Наталія Василівна Найдьон у своїй педагогічній діяльності реалізовує ідеї активного залучення учнів до дослідницько-експериментальної та конструкторської діяльності, розвитку особистісних можливостей учнів засобами сучасних продуктивних технологій, формування ключових компетентностей школярів. Як один із дієвих інструментів досягнення поставлених цілей вчителька використовує на уроках математики маркетингову модель AIDA: через привернення уваги школярів, пробудження інтересу та спонукання опанувати нове до активного включення їх у творчу навчально-пізнавальну діяльність.

Педагогічні інновації, презентовані Наталією Василівною, підкріплені багаторічним досвідом успішної роботи на освітянській ниві, ґрунтовна фахова підготовка вчительки забезпечили зацікавленість чисельної студентської аудиторії. Жвавий інтерес у студентів-фізматівців викликали можливості використання платформи Desmos щодо створення динамічних рисунків з використанням графіків функцій та їх геометричних перетворень.

220-й річниці з дня народження видатного математика, механіка, академіка, педагога Михайла Васильовича Остроградського присвячено захід «Математична скарбниця Полтавщини». Студенти переглянули відеофільм, який розкрив невідомі сторінки життя і творчості нашого земляка.

You may also like...