Викладачі кафедри політекономії взяли участь в онлайн-конференції «Рейтинг економічної євроінтеграції українських областей: динаміка за 6 років»

26 травня 2021 р. викладачі кафедри політекономії – професорка Лариса Яковенко, доценти Сергій Степаненко, Борис Шевченко, Тетяна Непокупна та Олександр Сакало за сприяння генеральної директорки Регіонального фонду підтримки підприємництва по Полтавській області Ніни Кузьменко взяли участь в онлайн-конференції «Рейтинг економічної євроінтеграції українських областей: динаміка за 6 років».

Захід провели Поліський фонд міжнародних та регіональних досліджень та Асоціація регіональних аналітичних центрів у рамках проєкту «Індекс євроінтеграційного економічного поступу: посилення підтримки громадянського суспільства у здійсненні проєвропейських економічних реформ у регіонах України» за фінансової підтримки програми «MATRA», що виконується в Україні Посольством Королівства Нідерландів.

Під час конференції представники Поліського фонду міжнародних та регіональних досліджень презентували результати комплексного дослідження інтеграції областей до європейського економічного простору за 2014–2019 рр.

Головним інструментом дослідження став Індекс євроінтеграційного економічного поступу регіону. Індекс євроінтеграційного економічного поступу регіону – інструмент, адаптований до інформаційного забезпечення та змін, які відбуваються на рівні регіону. До складу Індексу входять 15 індикаторів глибини торговельно-економічних зв’язків регіону з ЄС та 6 індикаторів рівня інституційної підтримки, яку обласні державні адміністрації забезпечують для зближення економік областей з ЄС.

Регіональні експерти зібрали та презентували понад 70 історій успіху, що демонструють вплив проєвропейських реформ на нарощування експортного та інвестиційного потенціалу регіонів.

Під час заходу було презентовано Портал економічної євроінтеграції областей. Це перший інформаційний ресурс, що демонструє динаміку торгівельно-економічних відносин областей України з ЄС та інституційну підтримку цього процесу регіональними органами влади.

На конференції відбулось фахове обговорення питань виконання економічної частини Угоди про асоціацію України з ЄС та її впливу на регіони країни.

You may also like...