Викладачі кафедри політекономії взяли участь в експертному обговоренні проєкту Національної стратегії розвитку фінансової грамотності

3 вересня 2021 р. викладачі кафедри політекономії Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка  – завідувач кафедри, доцент Сергій Степаненко, доценти Борис Шевченко та Тетяна Непокупна взяли участь в експертному обговоренні проєкту Національної стратегії розвитку фінансової грамотності до 2025 р. (далі – Стратегія), ініційованого Національним банком України. До Міжвідомчої робочої групи з розробки Стратегії входять шість міністерств та три регулятора фінансового сектору.

Основним доповідачем на засіданні експертної групи «Фінансова грамотність. Освіта» була головна експертка, менеджерка проєкту «Підвищення рівня фінансової грамотності населення України» Олена Тригуб. Учасники заслухали та обговорили такі питання проєкту Стратегії: мета розроблення Національної стратегії розвитку фінансової грамотності до 2025 р., діяльність Національного банку у сфері фінансової грамотності, поточний стан фінансової грамотності в Україні, стратегічні напрями та цілі Національної стратегії розвитку фінансової грамотності до 2025 р., напрями співпраці із закладами освіти у межах реалізації Національної стратегії розвитку фінансової грамотності.

Викладачі кафедри політекономії взяли активну участь в обговоренні проєкту Стратегії, висловили ряд конструктивних пропозицій до формулювання стратегічних цілей та дорожньої карти реалізації стратегії. Під час обговорення присутні сформулювали низку пропозицій, які зводились, з-поміж іншого, до необхідності:

– включення для педагогічних спеціальностей у стандарти освіти обов’язкової компетентності – фінансової грамотності;

– системного підходу у викладанні фінансової грамотності у закладах дошкільної, середньої та вищої освіти (зокрема у педагогічних вишах);

– імплементації знань фінансової грамотності вчителів у предметну область дисциплін, що ними викладаються.

You may also like...